Första advent

Idag är det första advent, vilket här hemma innebär att vi tänder det traditionsenliga första ljuset i ljusstaken och så äter vi risgrynsgröt på morgonen. Det blev samma sak i år -lite mysigt med risgrynsgröt och tänt ljus på morgonen. :)

Första adventsljuset tänt


Risgrynsgröt till frukost


Adventsljusstaken är faktiskt ny för i år, för den jag haft tidigare råkade ut för en liten olycka förra året. Jag glömde hålla koll på ljuset, så det tog eld i ljusmanschetten jag hade då och ljusstaken blev förstörd, bara att kasta. Jag hade givetvis förträngt glömt detta faktum, så jag letade som en tok efter adventsljusstaken men kunde inte hitta den. Det var S som mindes hur det var. Så i all hast blev det en ny, för att vara utan adventsljusstake är inget alternativ.

Jag ska också berätta lite annat om vad vi har haft för oss den senaste tiden.
I onsdags tvättade ju jag och F alla våra fönster och satte upp våra julgardiner och samma kväll gav jag mig i kast med att göra S påskalender. F hjälpte mig, så det gick ganska fort ändå trots att det tar sin lilla tid. Men på plats kom den i alla fall och på tisdag får S öppna första påsen -och så första luckan i alla hennes andra kalendrar, förstås...

S påskalender

Jag var långledig fredag-söndag eftersom jag hade tagit ledigt i fredags för att det var en sak F och jag skulle göra. Vi åkte med vår fina bil och medan vi åkte så slog kilometervisaren över till detta, som jag förstås passade på att ta kort på! Det är ju bara en gång som den ser ut på detta sätt någonsin;

Lite kul

Vi har också fått upp allt vårt julpynt. Igår plockade jag upp allt av julpynt jag och F har tillsammans, och det var minsann en hel del! Vi försökte verkligen få plats med allt, men det gick helt enkelt inte. Men det mesta fann vi en plats åt i alla fall, så nu är vårt hem julfint. :) Det enda som är kvar är att ta upp julgranen från förrådet, men det blir nog inte förrän vid Lucia -då tycker jag det är lagom.

Så här mycket julpynt hade F och jag tillsammans


En del av pyntet hamnade i hallen


Ett par av sakerna som vi placerade i vardagsrummet


Julbyn fick komma till köket


Ett par av sakerna i vårt sovrum

Just nu är det söndagkväll och S är iväg och badar med C och kommer inte hem igen förrän vid 22-tiden. F och jag hade tänkt oss några lugna timmar, men det blir inte så. Vår hund Celine har ont i magen sedan korven hon åt till middag och har inte kräkts mindre än tre gånger plus att F har fått gå ut med henne lika många gånger då hon är lös i magen. Celine gnäller en hel del, så det märks att hon inte mår bra, stackarn. F har gett henne rå köttfärs som brukar hjälpa, så vi får hoppas att det hjälper denna gången också...

Julmarknad och Amy Diamond

Idag var det traditionsenlig julmarknad på "Olles Gård" som ligger en bit härifrån. När vi var där förra året fanns det just inte mycket att se eftersom vi kom såpass sent (marknaden är igång mellan 11 och 14) så i år tänkte vi att vi skulle vara där lite tidigare. Men det fanns inte mycket mer att se, så besöket på marknaden var ganska snabbt avkalarat.
J, R och M var också med på marknaden, men R var bara där en stund eftersom han skulle spela rugby sedan. J och M blev dock kvar och vi tittade på det som fanns att se och köpte lite glögg, dricka, lussebullar och "bakebröd" som är ett speciellt bröd som bakas i stenugn och är jättegott!
Lite bilder;

Lite av det man kunde köpaDet blev en mugg glögg


Tomten fanns på plats

Samma eftermiddag hade de stor fest på MediaMarkt i Högsbo. Faktum är att de har fest hela helgen med diverse artister och sanslöst låga priser och idag var så Amy Diamond en av artisterna som skulle sjunga och signera sin senaste CD. Eftersom S gillar Amy Diamond (och vi andra tycker också att hon är bra för övrigt) så bestämde vi oss för att åka dit, och J och M hängde på de med.
Vi fick väldigt bra platser vid den lilla scenen där Amy skulle uppträda och jag lyckades ta några bra bilder;

En duktig sångerskaSkivsignering


S fick ett eget signerat ex

S var väldigt nöjd och glad efter att ha sett Amy och fått hennes nya skiva, så när vi kom hem igen ville hon lyssna på skivan omedelbart. R var klar med rugbyn precis lagom när vi åkte ifrån MediaMarkt och hämtade upp J och M hemma hos oss.
Resten av kvällen tog vi det lugnt här hemma och tittade på en gammal klassiker på DVD; "Sällskapsresan". En bra dag! :)

Torsdagsreflektion 26/11

I måndags hämtade vi äntligen vår nya, begagnade bil! Vi har länge pratat om att vi behöver en större bil och har också varit och tittat på diverse olika bilar i omgångar, kollat på nätet osv. Men så besökte vi så Peugeot för ett tag sedan och då kände vi att en Peugeot vill vi nog ha som ny bil istället för Ford Puman. Vi pratade med en av säljarna på Peugeot och sa på ett ungefär vad vi ville ha och i vilken prisklass vi ville hålla oss, och han lovade att bevaka inkommande bilar åt oss och höra av sig när det sök upp någon som han trodde skulle passa oss. Men varken jag eller F trodde väl egentligen att det skulle dyka upp någon lämplig bil före jul -men det gjorde det!

Det var väl i början av förra veckan som försäljaren ringde oss och sa att han hade fått in en fin bil, och vi begav oss till Peugeot för att titta på den -och vi fastnade direkt! Vi tog oss dock en ordentlig funderare innan vi gav ett klart besked, men när vi väl gjort det så gick det ganska fort, så från i måndags är vi stolta ägare till en Peugeot 307!

Vår nya bil

Vår nya bil är årsmodell 2005 och hade gått lite mer än 6000 mil när vi köpte den, men vi resonerade som så att vi själva inte kör så himla mycket, så det gjorde ingenting att den gått såpass mycket. Det är dessutom en sportmodell med spoiler bak och fräcka extraljus fram, tvålitersmotor och allt man kan begära av bekvämlighet. Den är rymlig (bagageutrymmet rymmer 4 däck med fälgar utan problem) och man känner att man sitter lite högre i den så man verkligen ser ordentligt. Sätena är grymt sköna! Den har A/C, färddator, elhissar, stereo (som du även kan sköta från en spak precis vid ratten), delbart baksäte och mugghållare, och handsfacket har ett litet kylaggregat så man kan lägga drickor på kylning i det. Som extra plus är den bensinsnål och motorn är väldigt tyst, så det är verkligen en alldeles utmärkt bil! Och som ni ser på bilden så är den väldigt fräsch och ser nästan ut som ny.

När vi köpte bilen fick vi helt nya friktionsdäck för vinterväglaget på köpet, och dessa såg firman till att sätta på innan vi hämtade bilen, plus att de servade den och tvättade den utan extra kostnad, så vi behövde inte göra någonting annat än att köra hem den.
Förhoppningsvis kommer denna bil att hänga med oss i många år framöver!  

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0