IKEA

Jag sitter här och tänker på vad jag gjorde igår -om jag gjorde någonting alls. Men dagen gick ju och jag har ju placerat mig här för att skriva om vad jag har gjort, så något måste jag ha sysselsatt sig med. Jo, nu vet jag!

S var på utflykt med scouterna igår; de startade klockan 10 från Änggårdsbergen i Mölndal och avslutade på Botaniska klockan 15 -och de fick ju perfekt väder! Visst blåste det lite, men solen var framme och det var riktigt skönt ute, så de hade verkligen tur.
S och jag var ju hemma hos F under helgen, så vi åkte därifrån vid halv tio för att hinna eftersom vi inte var riktigt säkra på exakt var Änggårdsbergen låg. Men det visade sig vara ganska lätt att hitta, och även väldigt logiskt, så det gick bra.
Det var inte så många barn som hade anmält sig till höstutflykten, men det blev en lagom mängd som samlades med fullpackade ryggsäckar. Ett par föräldrar skulle följa med på utflykten, men inte F och jag -vi anser nämligen att S behöver göra saker på egen hand för att bli mer självsäker och känna att hon faktiskt kan. Hon ville nog gärna ha med oss, men vi stod på oss, och allt gick ju jättebra. Hon fick en kompis -A- vars telefonnnummer jag fick när vi hämtade S på Botaniska ifall tjejerna skulle vilja träffas och leka någon dag. A bor i Krokslätt, så det är ju inte avskräckande långt bort även om det ligger på andra sidan Mölndal från Balltorp sett. *ler*

Medan S gav sig ut på utflykt så åkte F och jag till IKEA i Kållered för att (äntligen) få köpt en bokhylla till S. Vi kikade nämligen in på IKEA:s hemsida på lördagseftermiddagen och då hittade jag en vit bokhylla för bara 329 kronor, och eftersom jag fick en bra lön denna månad så tyckte jag att jag kunde köpa den. Så jag frågade F om vi skulle fixa det på söndagen och han sa ja direkt.
Men vi åkte inte till IKEA bara för bokhyllans skull; vi tittade även runt på andra saker och pratade om sådant vi kan behöva till vårt framtida gemensamma hushåll, så det var lite kul. Jag hittade en säng som skulle passa S, för hon ska ju få en ny sådan också när jag och F flyttar ihop.
Nere på "ta-det-själv"-lagret plockade vi åt oss en vagn på hjul och lade dit den utvalda bokhyllan, men sedan tyckte F att vi skulle titta i fyndhörnan också ifall det fanns något av intresse där, så det gjorde vi -och döm om min förvåning när det faktiskt fanns exakt en sådan bokhylla -och vit- som den vi skulle ha där! Jag menar; hur troligt är det egentligen? Det stod att bokhyllan var skadad och vi såg att kartongen var stött i båda kortändarna, men när vi öppnade och tittade efter så såg bokhyllan helt OK ut -och den skulle bara kosta halva priset! Så glada i hågen lastade vi på den hyllan och gick tillbaka med den andra för att sedan ställa oss i snabbkassan. Fast särskilt snabb var den inte då det var mycket folk som väntade på sin tur och scannermaskinerna strulade lite, så vi blev stående där en bra stund. Men när det nästan var vår tur så upptäckte F att kartongen var trasig på ena långsidan också och där hade hyllan en stor spricka -fattar inte att vi inte såg det innan!- så då var det bara för oss att lämna kön och gå tillbaka med bokhyllan till fyndhörnan för att sedan hämta en av de oskadda igen. Ett himla gående fram och tillbaka blev det, men det var ju ändå tur att F såg skadan. Hade inte varit roligt att upptäcka den först när vi kom hem...

När så hyllan var betalad stod vi inför nästa problem; skulle den gå in i F:s bil? Han har ju inte någon stor bil, så det var lite på vinst och förlust som vi köpte hyllan -det hade ju kunnat vara så att vi inte fått in bokhyllan i bilen, och vad skulle vi ha gjort då?
Men nu gick hyllan faktiskt in, fast vi fick fälla ner hela baksätet och skjuta fram passagerarstolen fram så långt det bara gick och fälla ryggen för att få in hyllan -kartongen var ju i alla fall över två meter lång! Och var tror ni att jag fick sitta? Jo, bredvid bokhyllan på det nedfällda baksätet. Jag fick vika mig nästan dubbel för att få plats och det var inte särskilt bekvämt vare sig för rygg eller rumpa, så det är ju en himla tur att det bara tar fem minuter att åka mellan Kållered och Balltorp! Men jag kan tänka mig att det såg roligt ut för sådana som passerade förbi F:s bil och det var nog tur att det inte fanns någon polis på vägen, för vi körde ju knappast lagligt...*flinar*
Men hem kom vi i alla fall och då satte vi oss att bygga ihop bokhyllan, vilket var väldigt enkelt, så det tog inte alltför lång stund innan den stod på plats. Det var så himla skönt att kunna ställa upp S böcker i bokhyllan istället för att ha dem staplade på varandra på golvet -det förstör ju faktiskt böckerna- men ändå har de legat så sedan vi flyttade in... Jag och J var faktiskt på gång att köpa en bokhylla till S förra året, men det visade sig när vi kom till IKEA att den var alldeles för tung för oss och därmed omöjlig att ta på bussen, och vi hade ingen lust att betala dyra pengar för att få fraktat hem en enda sak heller, så det blev inget bokhylleköp den gången. Ibland skulle man verkligen ha behov av en bil, så det är ju ingen nackdel att jag har träffat en man som har en...*ler*

När bokhyllan stod på plats med böckerna i så blev F och jag kvar hemma hos mig tills det var dags att hämta S på Botaniska, men när vi hämtat henne så åkte vi hem till F igen och handlade lite middagsmat på vägen som vi sedan åt. Och efter middagen gick jag och S bort till F:s syster C eftersom hon hade ringt F tidigare under dagen och sagt att hon hade lite kläder som S kanske skulle vilja ha. Så vi gick dit och S fick därmed en hel papperskasse med kläder och skor efter C:s dotter J. Det mesta var för stort och får ligga undanstoppat i väntan på att S ska växa lite, men ett par-tre av kläderna och två par av skorna kan S ha redan nu, så det var ju kul! Det kommer säkert mer kläder till S därifrån framöver...
F körde hem oss vid halv åtta på kvällen, men när vi nästan var framme i Balltorp så kom jag på att jag glömt en del saker som jag behövde, så vi fick vända. Retfullt sådant där! Ibland undrar man vad man har en hjärna till när man inte kommer ihåg saker... S blev i alla fall jätteglad för bokhyllan när vi kom hem, för nu slipper hon riva bland böckerna för att hitta någon hon vill läsa; istället plockar hon bara ur den valda boken ur bokhyllan. Så det var verkligen ett lyckat och välbehövligt köp!     

Skaldjur

En jobbvecka har gått igen och helgen är här, och som vanligt är jag och S hemma hos F. Det är ju min fjärde lediga helg på raken nu efter att de ändrade våra scheman på jobbet, men det är ju ingenting att klaga på! *ler* Fast nästa helg ska jag jobba, så då rullar det på som vanligt igen.

Idag har jag och S fått vara med om någonting nytt; att dra hummertinor. F:s pappa R frågade F redan igår om vi ville följa med idag, men då sa vi att vi ville se hur vädret skulle bli först. Och när morgonen randades idag så var det väl inte jättefint väder, men inte dåligt heller, så det blev att vi följde med. Vi åkte med R:s båt -vilket var första gången på länge- och så åkte vi ända bort till askimsfjorden där R hade sänkt ner tinorna. Han hade sänkt ner tre stycken, men det visade sig att en av de tre var borta -troligen stulen av någon. R råkade ut för samma sak förra gången han sänkte ner tinorna; då hade han fyra, men blev av med en. Dålig stil tycker jag! Folk kan väl lämna andras saker ifred??
Hummertina
En hummer

Men två av tinorna hittade vi i alla fall idag och den första vi fick upp innehöll en riktigt stor hummer, alldeles svart som de ju är när de är okokta. Det var första gången jag såg en levande hummer, annars har jag bara sett dem döda och röda. Den andra tinan innehöll tyvärr ingen hummer, men däremot en krabba och två eremitkräftor. Krabbor har jag ju sett i verkligheten förut, men inte eremitkräftor, så det var ju lite kul. Det var en större eremitkräfta och en mindre i varsitt snäckskal, för de kryper ju in i sådana för att ha dem som hem tills de växer ur skalet och måste leta efter ett annat. Ganska festliga djur! Så det var faktiskt riktigt roligt att vara med och dra hummertinor och R sänkte dem på nytt för att se om han kan få fler humrar till nästa gång.
Eremitkräftor
Eremitkräftor

Och när jag ändå är inne på skaldjur, så hade F fixat en 'överraskning' när han hämtade oss igår. Det var något att äta fick vi veta, men han tänkte inte tala om vad.  Tänkte, skriver jag, för F försa sig och avslöjade att överraskningen var räkor. Så det åt vi framför TV:n igår med pain riche och det smakade inte alls dumt. *mums* Men det blev en del över, så det åt vi idag; gjorde varsin räkmacka efter att vi fixat med tinorna och handlat en del inför morgondagen, då S ska på höstutflykt med scouterna. De ska ta en promenad mellan Mölndal och Botaniska och göra aktiviteter under tiden, så de ska vara ute mellan 10 och 15. Men ska man vara borta i så många timmar så behöver man ju en ordentlig matsäck, så det blir mackor, frukt, risifrutti och dricka för S imorgon -dessutom fick vi köpt ett sittunderlägg till S idag. Får hoppas att vädret blir skapligt imorgon, åtminstone att det inte blir regn.

Slutligen går det inte att komma ifrån samtalsämnet julen. Jag vill ju egentligen inte tänka på julen alls eftersom det är såpass långt kvar och inte alls känns aktuellt, men jag har inget annat val. Mamma ringde nämligen igår och sa att hon och K funderar på att komma ner hit över jul och det skulle ju vara jättekul, men jag kan ju inte bestämma ensam. Nu finnns ju F med familj i mitt liv och sedan vet jag ju inte hur J och R har tänkt sig heller. Det är ju det där med sovplatser... Så jag fick maila J idag och fråga om hon och R har diskuterat julen, annars får de börja göra det nu och lämna besked. Och sedan får vi se hur vi ska kunna styra ihop det så det blir så bra som möjligt -det blir alltid en massa pyssel när det plötsligt finns en partner i både mitt och J:s liv. Ja, ja, vi får se hur det går...

Helgen

Bostadsletandet går vidare... Under helgen -som jag som vanligt tillbringade med min älskling- har mycket handlat om just bostäder.

Det började med att min syster J skickade ett mail med lite förfrågningar om hur bostadsfrågan ska lösa sig när hon och R återvänder till Sverige den 28/11. Deras förslag var att F och jag skulle flytta ihop i min lägenhet och att F skulle hyra ut sin lägenhet i andra hand till D och J ta tillbaka sin egen lägenhet, och de bad mig och F att diskutera saken -vilket vi gjorde.
F var dock väldigt tveksam till att hyra ut sin lägenhet till D...dels på grund av att han inte tycker att han känner D så bra och så dels på grund av att F ju (än så länge) är arbetslös och därför går hemma hela dagarna, och i anslutning till sin lägenhet så har han ju sina hobbyrum och allt som han pysslar med där emellanåt. F ville gärna fortsätta ha tillgång till dem när han vill och det kan ju bli lite knepigt om D bor i F:s lägenhet. Så F och jag kom med ett annat förslag till J och R; att jag och S tillfälligtvis flyttar in i F:s lägenhet och jag då kan använda bilen för att ta mig till jobbet och till S fritids, och att J och R tar min lägenhet så kan D stanna kvar i J:s lägenhet. Jag och F gick t.om så långt att vi kollade upp att vi kan få in en säng till S i F:s vardagsrum och dela av med en vikvägg eller ett draperi.

Men vårt förslag gjorde J och R tveksamma istället -ur ekonomisk synvinkel. Enligt J så tjänar R 'hyfsat bra' på sitt jobb, men hon själv kan inte bidra med mycket eftersom hon bara har a-kasseersättning och senare föräldrapenning som enda inkomst, och då menade hon att det skulle bli för dyrt för dem att bo i min lägenhet eftersom de också måste skaffa sig en bil när de kommer till Sverige. J berättade att hon och R lämnat intresseanmälan på tre hus utanför Göteborg, för det skulle tydligen bli billigare att bo i hus istället för min lägenhet. Fast det är jag och F lite tveksamma till; att ha ett hus kräver ju andra utgifter, som underhåll, sophämtning och vatten b.la, så frågan är om det egentligen blir billigare att bo i hus i förlängningen? Hursomhelst så har J gett mäklarna mitt nummer, så vi får väl se om de hör av sig...
Så just nu har vi inte kommit fram till något beslut, men tiden är ju ganska knapp nu så J och R måste ju bestämma sig för hur de ska göra ganska snart.

I övrigt när det gäller bostadsletandet så skrev ju jag ett dokument ang. att köpa/byta lägenhet i F.s bostadsområde och F skrev ut det tre gånger och satte upp papperet på tre olika anslagstavlor i området. Dessa blev dock av okänd anledning nedrivna alla tre, men ett par dagar senare satt ett av papperena uppe igen! Konstigt... Dessutom letade F sig fram till bostadsrättsföreningens hemsida och där skrev vi också in en intresseanmälan, så vi får väl se om det händer någonting.

Annars i helgen så var det ju underbart väder igår -det kändes som om sommaren var tillbaka- och då passade F, jag och S på att ta en tur med båten. Det gäller att ta vara på tillfällena! Hade vädret varit dåligt så hade vi istället städat F:s bil, så det var ju tur att det blev sol...*ler*
Men i lördags var inte vädret så soligt och då rubbade och vaxade vi F:s bil på utsidan tills den var alldeles blank och fin. Vilket jobb! Det tog jättelång tid att få det färdigt, men resultatet gjorde att det var värt slitet. Tyvärr hade F ont i ryggen resten av dagen sedan -han ska ju egentligen inte sysselsätta sig med sådana saker som vaxning av bilar...
På lördagkvällen hyrde vi film också; jag fick äntligen se "Pans labyrint" som jag var sugen på att se redan när den gick på bio, men även om filmen var bra så var den inte jättebra, men nu har jag sett den i alla fall. Vi hyrde också en film som S kunde titta på; "Dr Dolittle 3", men jag tycker nog att de två första filmerna är bättre. Men så är det ju för det mesta.
Kommande helg är jag också ledig, får se vad vi hittar på då... 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0