Lånelöfte

Jag blev oväntat ledig från jobbet idag med och då tänkte jag att jag äntligen skulle få ändan ur vagnen och kontakta min bank angående lånelöfte. Jag och F vill ju köpa en bostadsrätt där vi kan bo tillsammans och slippa det här att åka fram och tillbaka lediga dagar och jag har ju länge sagt att jag ska prata med min bank och se vad de har att säga, men jag har aldrig kommit till skott. Men idag bestämde jag mig; jag skulle ringa min bank och boka tid så får jag se vad de har att säga -det kan ju bara bli ja eller nej. Och det ska bli väldigt skönt att få det avklarat så vi kan gå vidare sedan. Jag hade tur; det fanns en ledig tid redan i eftermiddag, så klockan 14 ska jag vara där, men det känns som om det är evigheter dit! Jag känner mig väldigt nervös och rastlös just nu, så jag vet inte hur jag ska få tiden att gå! Kanske ska jag åka någonstans och se om jag kan hitta lite 'pynt' till Halloween -det borde ju finnas någonstans... Jag återkommer senare om vad banken sa.

Senare

Under över alla under (?) så hittade jag faktiskt lite Halloweenprylar när min rastlösa själ lämnade hemmets lugna vrå för att få timmarna fram till klockan 14 att gå. Först åkte jag in till Nordstan i Göteborg eftersom jag tänkte att det jätteköpcentret ju bara måste ha en hel uppsjö av Halloweenprylar att välja mellan! Och jag gick runt där och tittade på alla upptänkliga ställen där de kunde ha sådant och hittade...absolut ingenting. Det fanns inte en enda sak som hade med Halloween att göra någonstans där jag tittade -däremot fanns det mängder av julsaker. Men hallå, eller?! Skulle det verkligen bli så illa att jag skulle få vara utan Halloweenprylar när jag nu för en gångs skull bestämt mig för att ha sådana? Det kunde inte vara möjligt! Så på hemvägen till Mölndal igen så tänkte jag att jag åker till ICA Maxi som är en stor livsmedelsaffär med lite av varje -mitt sista hopp. Och där hittade jag äntligen sådant som har med Halloween att göra! Visserligen var det utplockat (inte så konstigt med tanke på att det ju inte finns Halloweensaker att köpa någon annanstans), men jag hittade två söta avlånga pumpaljus (de sista som fanns kvar) och så två värmeljushållare som också föreställer pumpor -jippii! Tänk att man kan bli så glad för att hitta något sådant? *ler* Men när jag var klar på ICA så var det fortfarande ganska långt kvar till klockan 14, så då strosade jag runt i Mölndal centrum. Jag fick köpt ett fars dags-kort på bokhandeln och på leksaksaffären köpte jag ett spindelnät med spindlar i. Jag övervägde faktiskt att köpa självlysande dvävulshorn (röda) också, men bestämde mig för att det fick räcka med det jag köpt. Det blir i alla fall lite Halloweenaktigt i helgen och sedan får vi väl se hur vi gör nästa år med den högtiden.

Så blev då klockan äntligen 14 och jag fick prata med den mycket trevliga lånerådgivaren A på banken. Jag berättade för henne om vad F och jag tänkt oss och så fick jag lämna uppgifter om mina inkomster och summan av kardemumman blev att jag kan få låna 750.000, vilket är lika mycket som F -på ett ungefär- kommer att gå in med kontant i vår nya lägenhet när han har sålt sin gamla -alltså har vi 1,5 miljon totalt att lägga på en lägenhet. Fast jag blir naturligtvis inte besviken om jag behöver låna mindre än 750.000, för det är ju en hel del pengar trots allt. Det var dock vissa frågetecken, som exempelvis att A var osäker på vilket som var bäst; att jag står ensam på lånedelen eller att både jag och F gör det, men hon skulle prata med en kollega som är jurist om saken. Sedan rekommenderade A också att jag och F själva kontaktar en jurist innan vi köper en lägenhet för att skriva papper på att F går in med en kontantdel och att jag lånar resten, och att vi även skriver testamente. Detta för att man ska veta vad som gäller om jag och F flyttar isär en dag eller att någon av oss går bort. Själv hade jag inte tänkt så långt, men det verkar ju onekligen logiskt, så vi har lite att prata om i helgen F och jag. A sa att hon skulle skicka lånelöftet med posten och att jag kan få det i nästa vecka -och så får vi höras av om det dyker upp några frågor eller funderingar.


Det känns väldigt skönt att ha fått prata med banken om detta; nu kan jag släppa det och så kan F och jag gå vidare i vår jakt på en lägenhet. Men det känns ganska konstigt att den här situationen har uppstått för min del. Jag hade inte uteslutit att jag kanske skulle köpa en lägenhet någon gång i framtiden, men det har aldrig varit något som har varit aktuellt -och så plötsligt sitter man här! Å andra sidan skulle jag ju förbli singel och om jag mot förmodan skulle träffa någon så var ju samboskap och förlovning inte att tänka på -dessutom skulle jag inte ha några fler barn utan sterilisera mig. Det var min fasta hållpunkt så sent som för ett drygt halvår sedan, men när F dök upp förändrades allt. Det låter som något ur en dålig kärleksroman, men det har blivit verklighet för min del -tänk så lite man vet om vad som kommer att hända i livet!

Halloween och höstlov

Det är Halloween till helgen, något som jag i vanliga fall aldrig brukar fira, och detsamma gäller för F. Men eftersom jag och S ska vara hos F i helgen, och S ska vara med B och hans kompisar och gå runt utklädda och roa sig med 'bus eller godis', så tyckte jag att vi i alla fall kunde ha det lite Halloweenaktigt med lite pumpaljus och så. F gick med på det och idag tog jag mig så en titt i affärerna för att se om jag kunde hitta lite pumpaljus, häxor och annat för tilldragelsen. Jag tittade runt i flera affärer men hittade ingenting som har med Halloween att göra! Däremot var ungefär halva affärerna fyllda med julsaker från golv till tak och det får mig att undra vad som har hänt med Halloween? Har folk glömt bort att det faktiskt kommer före julen eller är det så att intresset för Halloween har minskat efter att -enligt mig- ha verkat öka från år till år? Förra året kunde man väl hitta hur många Halloween-prylar som helst?? F skulle i alla fall köpa hem lite godis till helgen eftersom det tydligen brukar vara en hel del barn som kommer och ringer på hos honom, så kanske lyckas han hitta några Halloween-saker också... För S blir det premiär att vara utklädd och gå runt och ringa på hos folk, för inte ett enda år varken när jag har bott här eller i Nyköping så har några utklädda barn kommit till oss, så S har aldrig kommit in i det. Men nu ser hon fram emot att göra det i helgen, så vi får väl se hur mycket gottis hon lyckas skrapa ihop...

Vad har annars hänt sedan sist? Jag jobbade ju hela den gångna helgen -var på samma ställe fredag-söndag- och det gick bra, och på söndagen åkte S och jag hem till F när S hade kommit hem från höstfesten hon var på med C. Det blev ganska sent, så vi gjorde inte så mycket den kvällen, men på måndagen (som för övrigt var en fin och solig dag) så flyttade vi några gipsskivor från det ena av F:s hobbyrum till det andra. Man kan låna en kärra på området, så det gjorde vi, och sedan blev det ett släp. Men det var bara en av skivorna som var riktigt tung och som vi fick hjälpas åt med, de andra kunde man ta ensam, och när vi var klara var våra jackor helt vita av gipset! Som tur var så gick det bort med vatten, men vad som inte var tur var att F fick ont i ryggen. Det är inte bra för honom att lyfta tungt, men vad ska man göra? Man kan ju inte be om hjälp av någon annan jämt och samt.
Vi fick vi också satt upp lappar i samtliga trappuppgångar i F:s bostadsområde där vi talar om att vi söker en större lägenhet. Man tycker ju att någon borde höra av sig! F har hört att ett äldre par med en 5:a i etage funderar på att sälja, så han ska väl se om han kan få pratat med dem om vad de i så fall har tänkt sig för pris på den och om de är intresserade av att bo i F:s tvåa istället. En femma i etage är ju väldigt stort -större än vad F och jag behöver egentligen- men å andra sidan; om de vill ha samma pris för femman som vi skulle ha fått betala för en fyra så säger man ju inte nej. Och ett extra rum har man väl alltid användning av! Så vi får väl se om det blir någon lägenhet för oss -jag försöker att inte hoppas för mycket.
På måndagkvällen ringde det på F:s dörr och då var det dottern till en av F:s systers kompisar som kom över med en hel papperskasse full med kläder som hon inte kunde ha längre och tänkte att S kanske ville ha dem. S blev ju som alltid överlycklig och kläderna var i bra skick, så naturligtvis tog vi emot dem. Man får passa på att ta tillfällena i akt så länge S tycker att det är OK med begagnade kläder, för det kan ju komma en dag när det bara är nytt som gäller för hennes del, man vet ju aldrig.
Vi såg också på film på kvällen; "the Dark Crystal" som jag köpte för några dagar sedan. Den var bra och när den var slut så blev vi kvar framför TV:n och slötittade på några olika program tills det var läggdags -en riktig slapparkväll med andra ord. Jag och F pussades en hel del, delvis för att reta S som alltid vill tränga sig emellan. Hon blir av någon underlig anledning alltid svartsjuk och säger att jag är hennes mamma och F brukar kontra med att jag är hans flickvän eller fästmö och att han får pussa på mig så mycket han vill, men nu sa han plötsligt att jag var hans fru! Så insåg han vad han sagt och tillade något i stil med 'snart', så rätt som det är kanske han friar -vem vet? *ler*

Idag lämnade jag så F och S för sig själva; F ska ju se efter S hela veckan nu när det är höstlov från skolan, men jag ska jobba, så jag var tvungen att åka hem. Jag skulle ha jobbat ikväll, men blev ledig, så det var ju lite synd att jag inte visste det innan jag blev hemskjutsad, för då hade vi kunnat få några timmar till tillsammans idag. Men jag måste vänta på besked mellan 13 och 14 och F och S skulle på bio med C och B, så de lämnade mig hemma innan de åkte till bion som började 12.15. Annars i veckan har de pratat om att eventuellt bowla och så ska F och S pyssla nere i hobbyrummet. F håller på med att fixa till en skåpdörr därnere och S gör tydligen en robot. Dessutom skulle de ner till båten och få byggt ett regnskydd över den (S skulle få vara hantlangare), så de kommer nog att vara sysselsatta. Jag får vara solokvist till på fredag, men det ska jag väl överleva på något sätt -tiden brukar ju i allmänhet gå väldigt fort!

Torsdag

Jag har varit ledig onsdag-torsdag och då passade jag och S givetvis på att vara hos F. S hade inget särskilt i skolan idag, så vi åkte hem till F efter scouterna igår och sov där -och så fick S vara ledig från skolan idag så vi skulle slippa behöva tänka på det.

Vi hade tur med vädret denna lediga torsdag (även om det blåste ganska kallt), så vi åkte in till "Kronhusbodarna" i Göteborg. Vi pratade om att åka dit redan under sommaren, men det blev aldrig av då, men nu passade vi på!
Kronhusbodarna ligger mitt i Göteborg och består av en del gamla byggnader där de tillverkar olika saker, och det första vi besökte var godis- och karamelltillverkningen. Ojoj, så goda grejer de hade där! Det var olika sorters choklad, kolor och andra karameller och visst blev man sugen. Men jag har ju slutat med godis och stod faktiskt emot allt det goda, så jag köpte ingenting.
Sedan besökte vi smycketillverkningen där de hade jättefina halsband, ringar, örhängen och armband och efter det tittade vi på ett glasmästeri där de tillverkade glas av olika slag -väldigt fint! Men det kostade ju därefter också...
Så kikade vi in i en butik där de tillverkade och lagade klockor och där fanns det riktigt gamla klockor som var väldigt fina -plus en över 100 år gammal speldosa av jätteformat. Den hade myntinkast och för två kronor spelade den i två minuter, men det stod att den var defekt så det är möjligt att själva musikverket inte fungerade. Kul att det finns sådana gamla saker bevarade i alla fall!
Det sista vi tittade på i Kronhusbodarna var en lanthandel där man kunde köpa gamla bokmärken, jättefina adventskalendrar av gammaldags sort, godis från sådana där glasburkar de hade i lanthandlarna förr och lite roliga katt- och hundskyltar b.la. Dessutom hade de kvar gamla matförpackningar som de ställt i hyllorna bakom disken, så det kändes verkligen som att kliva rätt in i förr i tiden. Hade jag haft pengar på mig (man kunde inte betala med kort där) så skulle jag nog ha köpt några saker, men kanske åker vi dit igen närmare jul -då köper jag nog en adventskalender eller två i alla fall.

Efter Kronhusbodarna gick vi runt lite i den delen av Göteborg innan vi åkte hem, och då gick vi till en enormt stor filmaffär där man kunde köpa DVD-filmer av alla möjliga slag. Jag hittade en fantasyfilm från 1982 som hette "the dark Crystal" och som jag aldrig hade sett, men den verkade spännande och eftersom den bara kostade 29 kronor så köpte jag den. Jag har inte sett den än, men det ska väl bli av framöver.
F köpte en DVD-box med komedier från 70-80-talet (Bud Spencer och Terence Hill) och som jag aldrig hade sett, men hemma hos F igen så tittade vi på en av dem; "Storfräsarna". Den var ganska bra, lite smårolig sådär.
Utöver det så gjorde vi inte mycket mer idag och vid halvåtta-tiden på kvällen så skjutsade F hem oss som vanligt, och imorgon är det jobb och fritids igen. Jag ska jobba hela helgen nu och S ska med C på höstfest, så han hämtar henne på fritids imorgon eftermiddag och återlämnar henne på söndag när jag har slutat jobbet. På söndag åker jag och S hem till F igen och blir där till på tisdag och sedan ska S vara ensam hos F resten av nästa vecka. Det är ju höstlov från skolan då och F föreslog att S kunde vara hemma hos honom och slippa fritids den veckan och efter att ha frågat S om det så ville hon vara hemma hos honom. Så jag får klara mig utan S tisdag kväll-fredag kväll, men det får väl gå. Ska bli intressant att se hur S och F funkar tillsammans på egen hand...

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0