Mina filmår 1973-2011;1995

Dags för en film igen, och denna gång har jag valt thrillern "Seven" med Brad Pitt och Morgan Freeman i huvudrollerna.

Filmen handlar om jakten på en seriemördare, som mördar människor efter bibelns sju dödssynder; frosseri, lättja, högmod, girighet, vrede, avundsjuka och vällust. Brad Pitt är polisen som jagar mördaren och som till slut blir personligen drabbad av fallet.

Seven är en ruggig thriller -en av de bästa som gjorts enligt min mening- och man blir verkligen fångad av jakten på seriemördaren. Det är spännande, otäckt och väldigt, väldigt bra!
1995

Grillkväll

Igår blev det grillkväll här hemma -trots regnigt väder. Det hade ju sagts att det skulle vara tropisk värme igår, men i så fall gällde det inte för Göteborg. Vi hade 18 grader och det regnade ganska ordentligt, men vi fällde ner markisen på vår ena balkong och stod där och grillade i alla fall. Har man bestämt något så kan man inte bekymra sig om vädret alla gånger... ;)

Från början var vi egentligen bjudna på grillfest ute på ön av min svägerska C, men då vi fick veta att det skulle vara barnfritt bestämde vi oss för att bjuda in syster med familj och grilla här hemma istället. Och när vädret blev som det blev hade det ändå inte varit särskilt kul att vara på ön...

Förutom att vi grillade så spelade vi också "Atmosfear" som vi inte gjort på länge, och efter det såg vi "Fångarna på fortet". Det blev även vin, snacks och prat och det var väldigt trevligt! :)
Grillat är gottVi spelade "Atmosfear"Snacks är gott

Skolstarts-inköp

S har nu gått i skolan en vecka, och redan första dagen fick hon hemskickat en lista över vad eleverna behöver denna termin;
  • Pennfack
  • Limstift
  • Sax
  • Tömd pärm
  • Bänkpapper
  • Mugg med namn på
  • Tofflor eller inneskor
Sedan ska skolböckerna kläs om, så till det behöver man införskaffa bokpapper. S hade kvar en del sedan förra året, men eftersom hon är ett år äldre nu så har ju smaken när det gäller bokpapper ändrats, och då är det bara att köpa nytt!
Idag åkte vi så in till torget för att i alla fall inhandla en del av det S behöver, och det blev i alla fall bokpapper, bänkpapper och sax -samt ett set med pennor, sudd, linjal och vässare, för det går ju alltid åt!

Utöver skolsaker så var S i behov av nya underkläder, så vi köpte sex par underbyxor och så två toppar -för S är ju så stor att hon behöver topp nu, tycker hon! Först hade jag tänkt att topp kunde vänta ett tag, men så hittade vi ett 2-pack billigt, så då fick hon det i alla fall. Och hon är väldigt nöjd! :)
Våra inköp idag

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0