Melker

Igår fick vi en ny familjemedlem -nämligen dvärghamstern Melker! Melker är 7 veckor gammal och S köpte honom för sina egna pengar. Hon har ju i perioder tjatat om ett eget husdjur hur länge som helst, men hittills har jag och F sagt nej. Dels eftersom vi tyckte att det räckte med Zorro och dels för att vi inte kände oss säkra på om S verkligen skulle ta ansvar för ett eget husdjur, eller om det i slutändan skulle bli F och jag som fick ta hand om djuret. Det är ju bara att se till hur man var själv som barn och tjatade om husdjur, och när man väl fick ett så var man väldigt ansvarsfull några dagar och sedan fick föräldrarna ta hela ansvaret...

Hursomhelst så gav i alla fall jag och F med oss till slut, och igår åkte F och S till en djuraffär och tittade -och då hade de ett erbjudande just om dvärghamster! S fick hamstern, bur, matskål, vattenskål, leksaker, mat och spån för 695 kronor, och eftersom hon varit så duktig och sparat ihop pengarna så hade F inte hjärta att säga nej. Så nu står hamsterburen med innehåll i S rum, och vi har en väldigt glad och lycklig tjej. Så nu är det bara att hoppas att hon verkligen tar sitt ansvar...
Melker

Första advent

Idag är det första advent, och som sig bör "firade" jag det i morse med att tända första ljuset i adventsljusstaken och äta risgrynsgröt innan jag cyklade till jobbet. Att sitta i köket i stilla ro medan övriga familjen sover, är faktiskt ganska skönt! :)

Fast egentligen begriper jag inte att det redan är första advent. Det känns inte som om det var så länge sedan det var jul sist, och nu är det snart dags igen. Vart har det här året tagit vägen, egentligen??

Det gick i alla fall bra att jobba idag, trots att det blåste och regnade emellanåt, och just nu är det mer eller mindre storm utanför fönstret. Skönt att sitta inne i värmen då...
Här kan ni läsa om första advent förra året!
I morse

För att berätta något annat så kommer jag att ha en julkalender här i bloggen under december! Varje dag från 1 december kommer jag att lägga upp ett inlägg och en bild av något som har med julen att göra, så häng gärna med mig då! :)

Så mycket bättre, del 5

Idag var det dags för "Så mycket bättre" igen, och denna gång var det Martin "E-type" Eriksson som var huvudpersonen!
Martin har ju gjort en massa jättebra eurodisco-låtar som man blir glad av och gärna vill dansa till, så det var väldigt spännande att få se vad de andra artisterna skulle göra av dem.

Kvällens startfält;

Tomas Ledin -Set the world on fire. Tomas dämpade ner denna poppiga låt till en fantastisk ballad som man blev riktigt rörd av att höra. Texten i låten kom fram på ett helt annat sätt.

Timbuktu -True believer. I vanlig ordning gjorde Timbuktu om denna låt helt och hållet, men denna gång lyckades han lite bättre än i tidigare program.

Laleh -Here I go again. Laleh gjorde som alltid en fantastisk insats, och denna låt blev väl närmast förvandlad till en power-ballad. Hon är grym, helt enkelt!

Eva Dahlgren -This is the way. För omväxlings skull gjorde Eva en poppigare variant av den låt hon valt ut, och det gjorde hon riktigt bra!

Mikael Wiehe -Calling, calling your name. Mikael gjorde en väldigt bra insats med denna låt, som även den gjordes om till en lugnare variant. Men med lite latino-rytmer också!

Lena Philipsson -Life. Lena valde att behålla poppigheten i denna låt, om än inte på samma sätt som E-type. Resultatet blev en riktig energikick!
Kvällens huvudperson

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0