Sjuk men fullt upp!

Idag har jag varit ledig från jobbet eftersom jag har jobbat helgen, och trots att jag är förkyld och nog egentligen skulle ha tillbringat dagen i viloläge så har jag haft fullt upp! Det är ju så när man jobbar heltid att man planerar in en massa saker man ska göra när man är ledig, och när den lediga dagen kommer går det ju inte bara att strunta i det -sjuk eller ej.

Det första jag skulle göra i morse var att ringa till vårdcentralen och beställa tid för S som har klagat över öronvärk sedan i lördags. När hon var riktigt liten fick hon ett par öroninflammationer som påföljd efter stora förkylningar, men nu har hon inte haft öroninflammation på många år. Så när hon började klaga över öronvärk var det bara att åka -som tur var fick vi tid redan 11.45.
S har öroninflammation i ena örat

Innan dess hade jag dock bokat tid för klippning -vilket verkligen behövdes- och S satt snällt och väntade medan jag blev av med ungefär hälften av mitt hår. Sedan åkte vi direkt till VC och när läkaren tittade i S öron så visade det sig att hon mycket riktigt hade öroninflammation -om än "bara" i ena örat. Läkaren sa dock att vi skulle köra med värktabletter ett par dagar först och sedan -om S fortfarande har ont- ska vi hämta ut penicillin. Läkaren rekommenderade också att vi köpte nässpray till S, plus att hon ska ta sin ventoline då läkaren tyckte sig höra ett litet pipljud från ena lungan och trodde att det kunde vara förkylningsastma. Så vi kör med detta ett par dagar så får vi väl se sedan... Men S är faktiskt mycket bättre idag. Hostan har lugnat ner sig och hon har ingen feber och hon är relativt pigg. Dessutom har hon kommit igång att äta igen efter att ha fått i sig ytterst lite mat när hon varit sjuk. Och hon som är smal sedan innan försvinner ju alldeles när hon inte äter ordentligt, så det är en himla tur! Så imorgon ska S tillbaka till skolan igen -något hon verkligen ser fram emot.
Nyklippt

Själv mår jag sisådär, det går lite upp och ner. Bitvis fryser jag och känner mig jättetrött och orkeslös och emellanåt känner jag mig ganska bra. Inte heller jag hostar så mycket nu, men näsan är tät och rinner och så har jag en huvudvärk som inte vill gå över trots att jag snart satt i mig ett helt rör med värktabletter. Dessutom svider ögonen hela tiden. Men det blir väl bra någon gång!

Hursomhelst; efter läkarbesöket var det dags för veckohandling och då åkte vi först till ÖoB som vanligt, och på parkeringen var det en gubbe som påstod att S slagit dörren i hans bil som stod bredvid -men det märke på hans bil som han började jiddra om var inte ens i närheten av att kunna ha gjorts av vår bildörr. "Idiot" tänkte jag och gick därifrån och han ropade efter oss att han skulle anmäla oss, så vi får väl se om det händer något... I övrigt gick handlingen bra och när vi kom hem tog jag mitt inköpta blekmedel och blekte håret. Det är väldigt skönt att klippa håret, men färgen som håret har efter en klippning är så otroligt trist att jag alltid måste blondera mig. Jag sörjer fortfarande att jag blev av med mitt vitblonda hår som jag hade när jag var barn...
Sur gubbe

Sista "måstet" som vi gjorde idag sedan var att jag och F åkte till Mölndal för att ta nya kort till våra nya körkort. Vi skulle ju ha gjort det i fredags ute på Hisingen, men dit var det omöjligt att hitta, så det fick bli nu istället. Fast jag fick ta om mina kort för att de inte kom upp på datorn vid första försöket...typiskt, va? Käckt i alla fall att korten kommer upp i datorn och skickas till Transportstyrelsen direkt -då behöver man inte skicka in några papper per post. Så när vi kom hem betalade vi avgiften, så våra nya körkort borde väl komma inom de närmaste dagarna...

Nu är det dags för lite middag och sedan ska vi se om jag kan förmå mig att lägga mig och vila lite...

Muffins

Här hemma är det mer eller mindre sjukstuga. S började ju med förkylning och hosta i onsdags och fick därmed inte vara med på vare sig gymnastiken i skolan eller judon på kvällen. I torsdags och fredags fick hon vara hemma från skolan, och nu är även jag och F smittade. Det är inte så mycket snor som host, men jag är lite hes, trött och svettas ordentligt på natten -och så har jag huvudvärk. Trots det så ska jag jobba lördag-söndag, för jag har helt enkelt inte råd att vara hemma -man förlorar alldeles för mycket pengar... :(

Igår blev det i alla fall en del nytta gjord. Jag och S åkte och handlade för helgen, plus att vi köpte nya skor till henne. Hon hade velat haft Converse, men eftersom de är rent sanslöst dyra så blev det ett par andra, liknande, men mycket billigare. S var jättenöjd! Vi fick också bakat muffins som jag lovat henne -och det blev blåbärsmuffins. :)
Blåbärsmuffins före och efter ugnen

På eftermiddagen -efter att F kommit hem från jobbet- åkte han och jag iväg för att ta nya kort till våra nya körkort, för eftersom vi har bytt efternamn måste vi även ha nya körkort. Vi skulle till ett förarprovskontor ute på Hisingen, men trots att vi skrivit ut en vägbeskrivning så var det helt omöjligt att hitta dit! Vi tillbringade närmare en timme på att leta utan framgång, så till slut struntade vi i det. Nu är jag ju ledig på måndag igen, så vi tänkte att vi fixar korten då istället -fast då åker vi till Mölndal. Dit hittar vi åtminstone! Anledningen till att vi inte åkte dit igår var att de stängde redan klockan 14, och F slutade ju 14... På måndag ska jag också klippa håret -ska bli skönt!

Feber

S blev förkyld denna vecka och framför allt har hon fått en svår hosta. Igår fick hon inte vara med på gymnastiken i skolan och när hon sedan skulle till judon på eftermiddagen så fick hon inte vara med där heller på grund av just hostan -något som gjorde henne väldigt besviken.

Igår kväll tyckte vi att hon kändes varm och ville ta tempen på henne, men hon vägrade. Den skulle bara visa att hon hade feber, trodde hon, och hon ville absolut gå till skolan idag!
Imorse väckte jag henne och då tyckte jag fortfarande att hon kändes varm, och när hon inte fick i sig frukosten sedan så fick jag slutligen ta tempen på henne -och den visade på 39 grader. Ingen skola för S, alltså, det var bara att ge henne en Alvedon och sedan skicka henne i säng igen -och så ringde jag till jobbet och sa att jag skulle bli hemma med S idag. F har ju precis börjat på sitt nya jobb, så det kändes mer "rätt" att jag stannade hemma idag, även om det kommer att svida i plånboken denna månad då jag själv ju var hemma några dagar. Men sådant är livet!

S har hostat och snorat sig igenom dagen, hon har fått spela lite på Facebook, vi har läst och sett på film, och det har faktiskt varit ganska skönt. Vid nästa temperaturmätning hade febern gått ner till 37, 5, men nu på kvällen kändes hon varmare igen och har fått en Alvedon att sova på. Under dagen var S övertygad om att hon skulle gå till skolan imorgon igen, men efter mycket tjat har vi fått henne att stanna hemma imorgon med. Då är jag ledig från jobbet ändå, så ur den synvinkeln spelar det ingen roll att jag är hemma en dag till. De skulle få nybakt och "fira" Earth Hour i skolan imorgon, så S var alldeles ifrån sig över att hon inte skulle få gå till skolan. Så jag lovade henne att vi ska baka muffins imorgon och på lördag -när det är riktiga Earth Hour- ska S och F fira det, och först då gick S med på att stanna hemma. Själv jobbar jag lördag-söndag, precis som förra året när det var Earth Hour.
Febrig tös

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0