Stackars Celine!

Vi har en riktig problemhund i vårt hushåll. Ända sedan valpben har hon haft en massa problem med eksem och öronklåda och i stort sett levt på kortison och penicillin i perioder. Det har hjälpt för stunden, men när man väl har fått bukt med eksemet på ett ställe så flyttar det sig till ett annat.

Jag har visserligen bara känt Celine sedan jag träffade F (våren 2008 om nu någon inte skulle ha koll på det), men bara under den relativt korta perioden så har hon varit en flitig besökare hos veterinären och fått diverse mediciner och salvor mest hela tiden. Medikamenter som -som sagt- hjälper ett tag, men sedan blir det likadant igen, och just detta år har varit extremt. F slet hårt med att få bukt med Celines svansproblem som hon hade pga eksem, men när han hade fått ordning på det så flyttade sig eksemet till ett annat ställe och Celine slickade och slickade där tills hon slickat bort all päls och hade fått ett köttsår istället. Han provade med allt mellan himmel och jord för att slippa gå till veterinären igen (det är ju inte gratis, direkt) men så fort såret började läka så var Celine genast där och slickade upp det igen.

Så idag fick F trots allt ta Celine till veterinären, så när jag kom hem från jobbet utgjorde hon en sorglig syn med rakad bakdel och en tratt på huvudet -och det var inte någon liten tratt, precis. Tratten hindrar henne från att slicka upp sitt sår, men också från att kunna göra det hon brukar kunna göra i vanliga fall (lägga sig på vissa favoritställen, äta mat...) så det är faktiskt väldigt synd om henne och hon är inte särskilt glad över tratten. Men det är väl det som krävs för att hon inte ska slicka på sitt sår, så det är bara att hoppas att såret ska läka fint nu och sedan få vara ifred för Celines tunga...

Stackars Celine
 

Plåster i hjärnan

Jag avskyr verkligen vinnarlåten i "Eurovision Song Contest"! Jag tittade aldrig på programmet eftersom Sverige inte kom med och även om jag efteråt läste vem som vann så hörde jag inte låten förrän den spelades på radio för en tid sedan.

Det var när jag åkte i jobbilen med en kollega som låten "Satellite" spelades på radion. Min kollega höjde ljudet och då hörde jag låten som jag med en gång kände att den inte var någonting att ha -jag kunde inte fatta att min kollega faktiskt gillade låten! Texten var nonsens, musiken simpel och sångerskan sjöng med en hemsk engelsk accent. När min kollega talade om att det var vinnarlåten i ESC så kunde jag knappt tro att det var sant; kunde verkligen en så usel låt ha vunnit lyssnarnas röster?? Men det kunde den och då insåg jag att människorna som tittar på ESC och röstar på låtarna måste vara helt utan smak och musiköra, och strunta blankt i kvaliteten -de kan inte vara mer än hjärndöda zombier som tittar och röstar bara för att de inte har bättre för sig! Fast det har ju märkts även tidigare år att låtar som är riktigt dåliga faktiskt går och vinner eller åtminstone blir stora hitlåtar...

Tyvärr är det så att trots att jag avskyr låten så har den fastnat i min hjärna som ett plåster. Den spelas på radion flera gånger om dagen, ligger högt på topplistorna (helt obegripligt) och efter att jag har hört den kommer jag på mig själv med att helt plötsligt nynna på den! Detta är oerhört irriterande och jag fattar inte varför jag nynnar på den när jag inte gillar låten överhuvudtaget! Men den sorgliga sanningen är väl att jag är en lika hjärndöd zombie som dem som röstade fram låten från början...

Här kan ni själva lyssna på låten.
  

Premiärdopp!

Igår började dagen inte alltför soligt, men på eftermiddagen var himlen klarblå igen och temperaturen hyfsat hög även om det blåste en del. Trots det så bestämde vi oss för att åka ner till ön under den tidiga kvällen för ett eventuellt kvällsdopp. Jag säger eventuellt, för den enda som säkert visste att hon skulle doppa sig var S -jag och F var lite mer tveksamma. Men hur det nu var så blev det att vi doppade oss i havet alla tre! Eller jag kanske ska säga fyra eftersom Celine också fick sitt premiärdopp för sommaren. ;)

Jag tittade tillbaka i bloggen från förra året för att se när jag premiärdoppade mig förra sommaren, och det visade sig att jag gjorde det den 28 juni. I år blev det den 27 juni, så jag var en hel dag tidigare i år -woo-hoo! Det är ju också mer speciellt i år eftersom jag premiärdoppade mig i havet medan jag gjorde det i en sjö uppe i Sörmland förra året. Sjöar är ju vanligen betydligt varmare än havet... :)

Lite bilder från premiärdoppet;

S var först ut...


...sedan var det F:s tur...


...så kom jag i...


...och sist Celine


S tar igen sig efter badet

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0