Universeum

Idag har jag gjort något jag inte trodde att jag skulle göra; jag har köpt en bikini till S! När jag själv var i S ålder hade man inte bikini och min ståndpunkt har hela tiden varit att S skulle ha baddräkt tills hon var tonåring. Men tiderna har förändrats och nu när S baddräkt börjar bli för trång (plus att hon har tjatat om en bikini) så gick jag med på att hon skulle få en bikini. Hon behövde även nya sandaler då de gamla hade gått sönder helt och hållet, så på förmiddagen idag åkte jag och S in till Nordstan för att inhandla det hon behövde.

Det visade sig dock vara ganska ont om både bikinis och sandaler i S storlek, men hur det nu var så hittade vi i alla fall båda delarna -och båda till reapris! Det var 50% rabatt på bikinin så vi fick den för futtiga 74 kronor, och sandalerna kostade 149 kronor istället för ordinarie pris 229, så det var kanon! S blev nöjd och min plånbok blev nöjd, den med. ;)

Bikini och sandaler till S

Efter "shoppingen" begav jag och S oss till "Universeum" här i Göteborg. S har länge velat göra någonting ensam med mig och när jag frågade henne vad hon ville göra så var det dit hon ville gå. Visserligen var det soligt och varmt idag, och jag hade hellre besökt Universeum en regnig dag, men det gick inte att övertala S till något annat. Så vi var alltså där idag, och det i flera timmar -det tar sin lilla tid att gå runt och se allt!
Bilder från dagen;

Utanför "Universeum"


Här börjar rundvandringen


S testar en snöskoter


"Vattnets väg"


Grodor


Rockor


Sågfisk


"Regnskogen"


Fågel


Söt apa


Papegojor


På avdelningen "Puls" fanns en klättervägg


S testar en motorcykel


På avdelningen "Kalejdo" kan man se ut som en astronaut


Så här sover astronauterna


Shoppen på Universeum


S inköp

"Hasseviken"

Idag var det en ny, härligt solig dag, så det blev en båttur igen. Först hade vi tänkt att vi skulle ta båten till "Fjordholmarna" där vi heller inte varit förut, men sedan ville S ha sin kompis C med sig, vilket ledde till att vi kom iväg först på eftermiddagen. Och eftersom Fjordholmarna alltid är knökade med båtar enligt F, så trodde han inte att det var någon idé att åka dit såpass sent på dagen. Så istället lade vi båten vid vad vi kallar "Hasseviken" och som ligger på baksidan av Vrångö. Vi har legat där förut och där är ganska trivsamt, så vi lade till där och stannade där några timmar.

S och C gav sig omedelbart ut på jakt efter ett badställe, men hittade inget, så istället fick F leta upp ett åt dem. Där röjde han undan stenar och tång för att göra en passage ut till sandbotten, men de badade bara där en liten stund. Sedan ville de ut på lite djupare vatten och då föreslog F att de skulle bada från båten istället -vilket de gjorde. Vi hade också med oss middag -ravioli- så vi åt ombord, precis som igår. Vi var hemma vid halvnio-tiden på kvällen efter en härlig dag! :)
Bilder;

"Hasseviken"
Hasseviken


Baddags
Middag på båten

Knarrholmen

Idag började min första semestervecka (av fyra) och den inleddes med ett underbart soligt väder. På förmiddagen var vi tvungna att veckohandla, men på eftermiddagen kom vi äntligen ut på en båttur! :) Eftersom jag ville åka någonstans där jag inte varit förut så åkte vi till ön "Knarrholmen" i Göteborgs skärgård. F:s syster är ofta där och har talat gott om ön, så det var kul att få komma dit själv.

Knarrholmen är en ganska stor ö där det ligger privata sommarhus på ena sidan och hus som man kan hyra på andra sidan -dessutom finns där både badstrand, kiosk, affär, pub/restaurang och minigolfbana. Det var väldigt fint och mysigt på ön och vi hade det gott där några timmar då vi slappade i solen, promenerade för att utforska ön och åt en god middag (grillad kyckling, potatissallad och pain riche) ombord på båten. Perfekt inledning på semestern! :)
Bilder;

Knarrholmen
Kiosk


Badstrand
Middag på båten


Affär


Ett av husen man kan hyra


Privata sommarhus


Knarrholmen

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0