Ensam

Jag är ensam hemma, solo, mol allena och allt vad man nu kan kalla det. Igår körde F hem mig på kvällen och inte förrän efter jobbet imorgon ska jag åka tillbaka dit -men då ska jag å andra sidan tillbringa resten av veckan där!

Ensamheten är självvald denna gång; jag kände att jag hade lite jag måste ta itu med här hemma efter julhelgen då jag har haft gäster här; tvätta, sopor, handla ny mat och sådant som man inte har hunnit med. Dessutom har J och R åkt till Norrköping för att tillbringa nyåret hos någon av R:s släktingar (jag tror det var en syster med man, alternativt en bror med fru) och då har jag deras katt Z här -J och R lämnade honom idag medan jag var på jobbet. Min katt och deras har ju camperat ihop tidigare, så det borde inte vara några problem, men ändå var det lite morr och misstänksamhet när jag kom hem dem emellan. Men jag tror att det blir bättre rätt snart, för de brukar fungera bra ihop. Så det är också för katternas skull som jag är hemma ett par dagar; de kan ju inte vara ensamma för länge. Men naturligtvis kommer jag att titta till dem varje dag efter jobbet under resten av veckan också innan jag åker hem till F (jag får låna hans bil under veckan).
Sedan finns det ju andra fördelar med att vara ensam hemma också; jag har tid att lyssna på julskivan jag fick i julklapp, jag får äta den underbart goda micromaten och sova ensam i min mycket kalla säng. Hm...sa jag verkligen 'fördelar'?

Positivt är i alla fall att jag hade fått en helt ny fläkt när jag kom hem efter jobbet idag! Fastighetsskötaren ringde mig på mobilen tidigare idag och sa att de skulle kolla min ventilation och frågade om de fick gå in med huvudnyckel -och det fick de förstås. Och så fanns det en helt ny fläkt när jag kom hem! Den är mycket finare än min gamla, även om avställningsytan ovanpå fläkten är mindre än på den förra. Men man kan ju inte få allt...*ler* Min förra fläkt var för övrigt sönder -själva fläkten har inte fungerat på länge- så en ny var verkligen på sin plats.

Apropå något helt annat så är det ju nyårsafton imorgon -visst är det helt otroligt vad året har gått fort? Men jag kommer alltid att minnas 2008 som ett av de bästa åren i mitt liv; huvudsakligen för att jag träffade min älskling F och förlovade mig, men också för att jag fick heltidsanställning vilket gav mig bättre ekonomi. Ja, och så förstås för att jag fick fyra veckors semester för första gången på åratal och för att de veckorna var så underbara samt för att min syster J kommer att göra mig till moster -något jag längtat mycket efter. Hade jag och F bara fått lägenheten vi ville ha så skulle jag inte ha kunnat önska mig mer av detta år. Å andra sidan kan det ju vara tråkigt att få allt man önskar på samma gång -något måste man väl spara till kommande år också. *skrattar* Förhoppningsvis kommer jag och F att kunna flytta in i en egen lägenhet under 2009 -vilket är bådas högsta önskan just nu- och med lite tur kanske F hittar ett jobb och jag blir gravid också. Ska bli spännande att se vad 2009 har att bjuda på!

Flyttdax igen!

Men det var tyvärr inte jag och F som flyttade den här gången heller -istället hjälpte vi D (som har bott i J:s före detta lägenhet ni vet) med att flytta möbler till hans nya lägenhet i Munkebäck inne i Göteborg.
Jag jobbade ju idag, men bara fram till klockan 14 då F och D hämtade upp mig med hyrlastbilen -då hade de redan packat in ett par fåtöljer som D fick gratis och ett vardagsrumsbord som han fick köpa för 300 kronor av F:s syster. F:s syster har dessutom sett efter S medan vi har flyttat, så jag ska hämta S därifrån om ca en timme.

Efter att F och D hämtat upp mig så åkte vi till J:s gamla lägenhet för att packa in restrerande möbler i bilen; datorn, köksbordet, en stol, sängen, TV:n, DVD:n och så D:s väskor med kläder och det var minsann ett slit! TV:n var ungefär hur tung som helst! Och det gjorde ju inte saken bättre att vi inte kunde köra in på gårdsplanen eftersom vi inte hade någon nyckel till bommen. Men sakerna kom i alla fall in i bilen och sedan körde vi alltsammans till Munkebäck där vi fick packa ur bilen och bära upp alla möblerna igen -stackars F har ont i ryggen nu! Han ska ju egentligen inte flytta möbler, men det är inte mycket man kan göra eftersom D inte känner särskilt många här i Sverige -som tur var så var det inte så mycket saker.

D:s nya lägenhet är rätt mysig med nya golv överallt och rätt så fräscha tapeter, men huset i sig är ju gammalt även om F:s kompis M håller på att renovera det (han äger fastigheten med en annan kompis) och jag tyckte nog att själva trapphuset var lite sunkigt. Huset var annars helt OK; ser ut som en villa och bara två våningar, så det är inga skyskrapor. Man kan dock tro att det är motorvägen och inte en vanlig gata med bostäder som passerar utanför, för det åkte bilar fram och tillbaka hela tiden! Får väl hoppas att D kommer att trivas där...

Så nu har vi flyttat två gånger inom loppet av två veckor och ingen av gångerna har det varit till vårt eget boende, så tredje gången vi flyttar hoppas jag verkligen att det är till vårt eget!

Annandag Jul

Den tredje och avslutande dagen denna julhelg 2008 -tiden har gått fort som vanligt!
Natten tills idag hade jag väldigt ont i magen (urinblåsan) så det blev dåligt med sömnen, men jag var uppe vid åttatiden i morse för att hinna äta frukost och så innan jag skulle ta bussen till vårdcentralen.
Bussen gick 9.05 och jag åkte hela vägen in till Mölndal centrum där jag sedan satte mig och väntade på bussen som gick tillbaka 9.40 och på så sätt var jag vid vårdcentralen ungefär en kvart innan de öppnade (de öppnade klockan 10). Jag kom in som nummer fem och det tog kanske tjugo minuter innan jag fick betala och lämna in urinprovet, men sedan fick jag vänta ända till klockan tolv innan jag fick träffa läkaren och få utskrivet recept på antibiotika. Givetvis var apoteket i Mölndal stängt och på VC sa de att jag kunde åka till Sisjön, Nordstan eller Östra sjukhuset, för där skulle apoteken vara öppna denna helgdag. Så jag tog kontakt med min kära pojkvän och frågade om han kunde skjutsa mig till Sisjön, och det kunde han! Men när vi kom dit visade det sig att apoteket inte alls var öppet, så vi åkte dit helt i onödan!
Istället åkte vi till Nordstan och där är apoteket öppet 8-22 alla dagar, så jag fick äntligen uthämtat min medicin som kostade nästan 200 kronor. Medicinen ska jag ta tre gånger om dagen i tio dagar och jag tog första tabletten tidigt på eftermiddagen idag -den andra ska jag ta innan jag går och lägger mig. Det ska bli så skönt när medicinen börjar verka så att jag slipper ha ont.
Jag skulle egentligen ha jobbat kväll idag, men eftersom VC och apoteket tog så lång tid så ringde jag jobbet och sa att jag stannade hemma idag -men jag ska jobba lördag och söndag som vanligt.

Jag och S sover hos F inatt (det var enklast så) och efter att F skjutsat mamma och K till centralstationen så åkte vi först och handlade och när vi kom hem till F åt vi middag för att sedan åka till F:s kusin J med familj för att planera för trettondagsafton.
Det är nämligen så i F:s familj att på trettondagsafton varje år bjuder barnen (det vill säga vi) sina föräldrar på trerättersmiddag och dricka och föräldrarna bjuder tillbaka under sommaren varje år. I somras var det premiär för mig att vara med och på trettondagsafton blir det premiär för mig att vara med på den festen, så det ska bli skoj. Vi kommer att bli tjugo personer på trettondagsafton, men jag känner ju alla så det ska nog gå bra. En trevlig tradition tycker jag! Jag lovar att blogga om tillställningen när den äger rum.
Vi träffades vid halv sex för att planera och var inte hemma hos F förrän vid 21.15, så det tog sin lilla tid.
Och det är hur jag har tillbringat Annandag Jul detta år -nu är det bara att försöka ladda batterierna för nyåret!

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0