Inflyttningsfest

Igår gick vår inflyttningsfest av stapeln. När vi började prata om den så kändes det som om det var evigheter tills det var dags och nu är den redan över!

På sätt och vis kan man säga att festen började redan i fredags eftermiddag då våra mest långväga gäster anlände; A, R och mamma från Sörmland. De samåkte i R:s bil och dök upp runt 17-tiden efter att på något sätt ha lyckats villa bort sig i Göteborg. Men lite telefonkontakt med F löste den biten som tur var!
Det var verkligen trevligt att träffa de tre igen och vi bjöd dem på middag; F:s väldigt goda kycklingrätt med wokgrönsaker och äggnudlar! Mums!

R, A och mamma äter middag

Jag och F hade pratat om att vi antingen skulle ta en båttur eller gå på "Liseberg" med våra sörmländska gäster, men det regniga vädret satte stopp för alla sådana planer. Det kom värsta skyfallet på erftermiddagen och under hela kvällen blåste och regnade det om vartannat, så vi stannade inne i den goa värmen istället och pratade -trevligt det med!

På lördagen åt vi frukost och sedan var det dags att börja förbereda för kvällens fest. Jag och A gjorde i ordning potatissalladen och sedan bar vi upp stolar och bord som vi lånat från festlokalen här på området. Vi skulle ju bli ett tjugotal personer på festen så våra egna stolar och bord räckte inte till.
Vi förberedde också övrig mat; rostbiff/kokt skinka/rökt korv, baguetter, kaffe och kaffebröd samt snacks -och så blandade vi till välkomstdrinken. Festen började klockan 17 och de första gästerna anlände vid den tiden.

Förberedelse av matenHämtning och möblering av bord och stolar


Välkomstdrink

Vi började festen med lite mingel eftersom flera av gästerna inte hade träffat varandra förut och sedan åt och drack vi gott. Man kunde välja mellan att dricka vitt eller rött vin, läsk eller cider -och man kunde även få whiskey och gin om man ville. Min potatissallad blev väldigt uppskattad och nästan all mat gick åt, och även kaffet/teet/läsken med fikabröd smakade väldigt gott. Vi bjöd på wienerlängd och två sorters chokladkex till kaffet och efter fikat dukade vi fram snacks (chips och salta pinnar) för att sedan spela det otroligt roliga PS2-spelet "Buzz junior -djungelfeber". Vi delade upp oss i lag och hade hur kul som helst! :)

Mingel innan matenMaten och efterrätten blev väldigt uppskattadDags att spela "Buzz"


Vi spelade Buzz i några timmar och sedan blev det partymusik via datorn, med dans för dem som ville. Några dansade en liten stund, men sedan satt vi bara och lyssnade på musik, pratade, åt snacks och drack vad vi ville. Klockan var runt 02.30-03.00 innan vi kom i säng efter en väldigt trevlig kväll!

Glada miner under kvällen

Vid lunchtid idag åkte så våra sörmländska gäster hem och här blev tyst och tomt igen. Vi tog det lugnt eftersom vi var lite trötta och tunga i huvudet efter festen, så S har mest suttit vid datorn och lekt med sin kompis H medan jag och F tog en Buzz-match igen. Kul!
Och imorgon är det dags för en ny arbetsvecka igen -tiden går verkligen fort!

Busschaufför=miljöbov?

"Västtrafik" är väldigt noggranna med att uppmana folk att ta bussen istället för bilen för att tänka på miljön. Man kan läsa deras uppmaningar både på bussarna och i tidningarna, men frågan är om Västtrafiks anställda verkligen lever som de lär?
Jag åker oftast buss till jobbet -det är väl om jag jobbar kväll eller helg som jag lånar F:s bil- och idag var inget undantag.

Först tar jag en buss från området där vi bor in till Frölunda torg och på torget sedan så byter jag till en annan buss som tar mig till Mölndal.
Bussen hemifrån är på torget vid 06.22 på morgonen och då står alltid min anslutningsbuss redan inne trots att den inte avgår förrän 06.34, och i morse när jag kom till torget så stod anslutningsbussen där -med motorn igång och ingen chaufför i sikte! Och sedan var bussen igång hela tiden fram tills den skulle avgå; chauffören dök upp kanske ett par-tre minuter innan vi skulle avgå. Hur mycket avgaser släppte inte den bussen ut under de tolv minuterna?? Och vem vet hur länge motorn hade stått på innan?

Jag har för mig att det finns regler som säger att motorn inte får stå på mer än några minuter och att man då ska stänga av motorn om man blir stående längre? Skärpning, Västtrafik!

Västtrafik lever inte som de lär

Torsdagsreflektion 27/8

Min reflektion denna vecka handlar om SKOLAN, som började för en vecka sedan här i Göteborg. Det var en helt ny skola för S med klasser ända från 0 till 9 att jämföra med 0 till 4 på hennes gamla skola i Mölndal och i stort sett bara nya ansikten för hennes del, bortsett från några barn som hon lekt med tidigare. Dessutom skulle hon börja trean också...
S var väldigt nervös inför sin första skoldag -vilket var fullt förståeligt- men allting gick jättebra. Hon fick träffa sina fröknar och sina nya klasskamrater (de är totalt 30 stycken i klassen) och fick med sig en massa skolinformation hem.
Det är lite skillnader mellan denna skola och S förra, exempelvis som att elevernas skoldagar är mellan 8.10 och 13.20 varje dag (i Mölndal var det 8-11.30) och att de ska ha med sig en egen mugg hemifrån att dricka vatten ur, och att de även ska ha med sig en egen mapp hemifrån där de ska samla viktiga papper.

S schema

En annan sak är att de redan nu börjar med slöjd i skolan -hur jag än har försökt minnas min egen skoltid så kan jag inte minnas att vi hade slöjd redan i trean. Däremot hade vi engelska, men det ska inte S börja med förrän i fyran. Men det kan ju vara olika mellan olika kommuner också -eller så har skolämnena ändrats under årens lopp. Det var ju inte precis nyss jag själv gick i trean, direkt... ;)
Hursomhelst; efter en vecka i skolan så verkar S trivas bra där -och hon har också flera nya kompisar- så det känns jättebra! Hoppas det fortsätter så... 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0