1:a advent

Idag är det första advent och enligt "traditionen" så tände vi det första adventsljuset vid frukosten i morse -plus att vi åt risgrynsgröt till frukost. Mumsigt! :) På kvällen var vi bjudna på adventsmiddag hos J och R, men innan dess så tog vi en tur till IKEA eftersom F hade spanat in nya källsorteringskassar som vi ville köpa. Tidigare har vi använt papperskassar, men det är ju mer miljövänligt att ha andra kassar -helst i något plastmaterial- som man kan använda om och om igen. Vi skulle dessutom köpa värmeljus och så titta runt på lite möbler.
Risgrynsgröt till frukost i morse

Det var inte så väldigt mycket folk på IKEA, så vi fick en parkeringsplats ganska nära ingången och gick så runt och kikade. Vi har planer på att skaffa en garderob med skjutdörrar till vår klädkammare, så vi tittade på sådana -dessutom behöver S en ny förvaringsmöbel till sitt rum istället för den gamla slitna byrån hon har nu. Men vi tittade även på soffor eftersom vi också vill ha en ny hörnsoffa till vardagsrummet, men det fanns väldigt dåligt med hörnsoffor måste jag säga...vi hittade faktiskt ingen som vi fastnade för! Så sökandet efter en sådan går vidare.
Däremot fick vi köpt en ny tvättkorg. Den vi hade har jag haft i åratal och vi var alla ganska trötta på den, men så hittade vi en fin tvättkorg på en ställning på hjul och med en påse som man kan ta bort till ett billigt pris, så den köpte vi. Den blev väldigt fin i badrummet! :)
Nya kassar för källsorteringen


Ny tvättkorg

På kvällen bar det så av till J och R för en god adventsmiddag. Eftersom min svåger är en alldeles utmärkt kock så visste vi att det skulle serveras något riktigt gott -och vi blev inte besvikna! Vi fick två stekar av olika kött (kalv och gris) som var så mört att det smälte i munnen, och till det serverades ris, skysås och majs och vi drack vin till maten. Det blev en del över, så det har jag med mig till jobbet som lunch imorgon! :)

Det serverades även efterrätt; en god fruktsallad med ananas, kiwi, äpple och clementiner och även den var väldigt god. Vi hade ingen glass eller vaniljsås till utan åt den som den var, vilket gick alldeles utmärkt. Till det drack vi kaffe/thé/läsk. Mycket gott! S underhöll M så vi vuxna kunde prata och ha trevligt utan att behöva tänka på henne. En lyckad kväll! :)
God mat hos J och R...


...och en lika god efterrätt

Jul på Liseberg 2010

Igår var det dags för den årliga tradition som jag har hållit fast vid ända sedan jag flyttade ner till Götet 2006 -nämligen att besöka "Jul på Liseberg"! Från mitten av november till dagen före julafton varje år har Liseberg öppet med ett speciellt jultema och det är alltid en fröjd att gå dit och titta. I år hade vi dessutom med oss min vän A med familj, vilka aldrig har besökt Jul på Liseberg förut. De åkte hela vägen från Hälleforsnäs i Sörmland och hit plus tillbaka igen under gårdagen; dör upp runt 13.30 och åkte hem igen vid 17.30-tiden. Meningen var att de skulle ha stannat längre, men det var otroligt kallt igår och dessutom hade A problem med magen, så det blev ett kortbesök istället.

Även min syster J med familj var med oss på Liseberg igår och vi stannade kvar till ungefär 19.30 och hade väldigt trevligt. Det var dock väldigt mycket folk och vi förlorade känseln i både händer och fötter innan vi begav oss hemåt -hemskt att det ska vara så kallt i slutet av november! Men nu har vi i alla fall besökt julen på Liseberg även detta år och det blev i alla fall ett besök på "Tomtarnas värld" plus att S tog sin sedvanliga skidtur -dessutom åt vi mat på Liseberg och R spelade ett par spel inne i "Spelhuset". Så det känns ju bra! Det var dock väldigt skönt att komma hem sedan och vi tillbringade kvällen med att titta på två filmer; den senaste versionen av "En julsaga" med en animerad Jim Carrey i huvudrollen och actionkomedin "Cops out" med Bruce Willis.

Idag är det första advent och ikväll är vi bjudna på adventsmiddag hemma hos J och R -återkommer med ett inlägg om det senare! :)
"Radiobilarna" var en av de öppna åkattraktionerna på Liseberg

"Tomtarnas värld"

S åkte skidor i "Sälen"

R spelade inne i "Spelhuset"


Vill ni läsa om våra besök på Jul på Liseberg tidigare år kan ni göra det här och här!

Julpynt fram!

Idag har vi tagit fram allt vårt julpynt, dvs. alla våra tomtar och värmeljusstakar samt hängt upp julgardinerna, vilka F så fint har strukit! :) Adventsstjärnorna kom på plats häromdagen; i år har vi köpt nya adventsstjärnor till samtliga rum! Adjöss med alla gamla ljusstakar! Förra året köpte vi julgardinerna -det är alltid skoj att förnya sig lite! :)
Gardiner på plats i S rum -plus en ny adventsstjärna!

Närbild av de nya adventsstjärnorna i vardagsrummet

Julgardiner i mitt och F:s rum

Närbild av de nya adventsstjärnorna i köket

Julgardinen i gästrummet/kontoret

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0