Mina filmår 1973-2011;1980

Nu har vi kommit till 1980; det år jag började första klass och fick min första idol i form av Carola, och härifrån och framöver räknar jag med att komma ihåg lite mer av filmerna jag har sett.

Den här gången är det dags för en komedi, och en av de bästa enligt min mening; "Nine to Five". Det är en komedi med välkända (fast nu ganska gamla) skådespelare som Dolly Parton, Lily Tomlin och Jane Fonda. Filmen handlar om livet för tre yrkesarbetande kvinnor som gör uppror mot sin mansgris till chef och det är bäddat för många skratt och roliga upptåg.

Jag gillar de "gamla" komedierna för att de har en charmig humor som faktiskt är rolig -nuförtiden tycker jag inte alls att jag förstår det roliga alla gånger. Men jag kanske helt enkelt är för gammal? ;)
1980

Tidigare filmår;

1973
1974
1975
1976
1977
1978
1979

Världen från baksidan

Jag har sett världen från baksidan. Från baksidan på en Peugeot 307, alltså. Det var faktiskt en ganska intressant upplevelse -särskilt för dem som befann sig bakom oss. Det är nog inte varje dag man ser en kvinna sitta i bagageutrymmet på en bil?

Det var också ganska bekvämt att åka därbak, åtminstone de första fem minuterna. Men hade man haft en go liggdyna under sig, en kall läsk, lite chips och en bra bok så skulle man ha kunnat åka hur långt som helst. Nästan. Nu inskränkte sig resan till en kvart, tjugo minuter och -tro mig- det räckte mer än väl!

Varför blev jag då åkande på detta sätt? Jo, det är nämligen så att vi en längre tid har pratat om att S behöver en sängram till sin resårbotten. Just nu sitter det bara ben på den och den fördömda bäddmadrassen som ligger ovanpå resårbotten åker ner så fort man lägger sig i sängen. Varje dag får man ta upp den där den ligger halvvägs nere på golvet, och när man har gjort detta varje dag i två års tid så blir man liite trött på det. Alltså gjorde vi slag i saken och åkte till IKEA för att införskaffa sängramen vi haft ögonen på i ett halvårs tid. Den är 90X200 cm och trots att vi har en bil med väldigt bra utrymme så är det inte utan vissa besvär som man fraktar IKEA-emballage.

Vi drog fram framsätena nästan så långt det gick och fällde baksätet, men trots det stack en stor bit av förpackningen ut genom bakluckan. Vad göra då? Jo, lösningen blev att vi drog fram passagerarsätet så långt det var möjligt och fällde fram ryggstödet, och på så vis kunde vi dra in förpackningen hela vägen in i bilen så ingenting stack ut. På bekostnad av att ingen (det vill säga jag) kunde sitta i passagerarsätet. Däremot fanns det plats bakom förarsätet ovanpå det nedfällda baksätet, så där fick jag placera mig halvliggande. Och där låg jag alltså hela vägen från IKEA och hem. Men vad gör man inte för att ens dotter ska få en sängram? Och så var ju lösningen mitt förslag.

Tårtor och blommor

I morse tog jag med mig de två tårtorna som jag och F gjorde igår kväll till jobbet, och tog fram dem lagom till lunchrasten. Alla närvarande tog varsin smakbit och tårtorna blev mycket uppskattade, men eftersom vi inte var så många så blev det mycket tårta över. Jag ställde in tårtorna i kylen och satte en lapp på kylskåpsdörren till kvällspersonalen, så jag hoppas att tårtorna har minskat betydligt tills imorgon kväll när jag är tillbaka på jobbet igen!

När jag slutade för dagen kom jag ihåg att ta med mig den fina blomman -en orkidé- som jag fick som avskedspresent från kollegorna, och precis som utlovat så kommer här bilder både på tårtorna och på blomman. Tack, kära arbetskamrater för de här åren! :)
Tårtorna jag och F gjordeDen fina orkidén jag fick av arbetskamraterna

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0