Ledig!

Idag är jag ledig från jobbet, men det betyder inte att jag bara har slappat -"det finns alltid nå't att göra" som de säger i någon TV-reklam. ;)

Så idag blev det lite handlat inför helgen och sedan fick vi besök av en socialsekreterare som vi bjöd på kaffe och fika. Anledningen till hennes besök är att F har skickat in papper om att han vill adoptera S som sin riktiga dotter. Det var visserligen ett tag sedan, men saker och ting tar ju sin lilla tid i "pappers-Sverige". Nu gjorde hon i alla fall ett hembesök och pratade lite med oss alla tre och skrev anteckningar under tiden. Dessa anteckningar tar hon med sig och gör en sammanställning av och sedan drar maskineriet igång. Så vi får väl se hur länge det dröjer innan allt är klart! Spännande! :)

Efter hembesöket åkte vi till optikern för att hämta ut S nya glasögon. Hon har tyckt ett tag att hon ser lite sämre, så för ett par veckor sedan var hon på synundersökning. Resultatet blev att S har en liten försämring på ena ögat, men hon ville gärna ha nya glasögon ändå, så det beställde vi -och idag hämtade vi alltså ut dem. De är jättefina båda paren och precis som med sina förra glasögon så kommer S att ha ett par hemma och ett par i skolan. Smidigt!

Idag fick vi också IP-telefonin inkopplad från vår bredbandsleverantör. Redan från början när vi flyttade till denna lägenhet så beställde vi IP-telefon och leverantören sa att "javisst, det är inkopplat" även när F ringde dem för att påpeka att han tyckte att månadsavgiften var lite hög -vilket han har gjort ett antal gånger medan vi har bott här. Men så pratade han med dem ännu en gång ganska nyligen och då visade det sig att IP-telefonin inte alls var inkopplad och inte hade varit det på hela tiden! Så vi ska få tillbaka 1700 som vi har betalt för mycket, och det är ju bra. Vad som inte är bra är att telefonen inte fungerar överhuvudtaget just nu; hela dagen har det tutat upptaget i den ena enheten och bara brusat i den andra och hur vi än har ändrat på sladdarna så låter det likadant. Så om någon av er som läser min blogg har försökt ringa oss och inte kommit fram så vet ni varför, och det är bara att hoppas att det blir ordning på det snart...
S hos optikern för ett par veckor sedan

S nya glasögon. Överst hemmaparet och underst skolparet

Jag tänkte också passa på att meddela att vi fick inbetalningskort från "Lilla Göteborgsvarvet" igår. S sprang ju förra året och då hon finns med i registret skickade de ut information och inbetalningskort för årets springtävling. Efter förra året var S lite tveksam till om hon skulle vilja springa igen, men när inbetalningskortet kom så bestämde hon sig ändå för att hon ville det, så det är bara att ge sig ut i trängseln den 22 maj... :)
Avslutningsvis vill jag också berätta att F har gjort ett nytt nyckelskåp för våra nycklar -det gamla vi hade (och som han också gjort själv) var för litet. Det vi har nu är litet till formatet men stort inuti och det är jättefint -och gott om plats för alla våra nycklar! :)
Vårt nya nyckelskåp

Gott om plats inuti

På plats i hallen

Tippen

"Tippen" kallas ett naturområde som ligger mellan Fiskebäck och Önnereds brygga, och namnet har det fått efter att det en gång i tiden var en soptipp där. Folk slängde precis allt där -möbler och annat skräp- men så gjorde man om tippen till ett naturområde med gräs, växtlighet och promenadvägar och det är väldigt populärt bland befolkningen året runt. Vi har själva promenerat där under sommaren, och idag var det så skönt väder ute att vi bestämde oss för att ta en vinterpromenad där också. Mobilerna följde med så vi kunde ta lite fina bilder, förstås! :) Det är lite kul att jämföra vinterdagen när vi promenerade sist med idag, för det är en väldig skillnad! Nu kan man nästa ana våren i luften...
Fint

S på hal is


Is i kanalen


En svävare åkte förbi


Fåglar vid öppet vatten


Snö på bryggorna


Klippor längsmed promenadvägen


Vackert

Judo

Redan under förra året -när S klass fick testa på judo under en friluftsdag- har hon pratat om att hon vill börja i judo. Jag och F har också tyckt att det har varit en bra idé, dels för att S har en kroppsbyggnad som lämpar sig väldigt bra för judo och så tror vi samtidigt att hon får en god motorik och ett bättre självförtroende.

Det var dock inte så lätt att få tag i dem som har judoklubben här i närheten, men förra veckan fick så F äntligen tag i dem och frågade om S kunde börja. F fick beskedet att terminen redan börjat, men att S var välkommen ändå. De tre första gångerna är gratis, men vill man fortsätta sedan så kostar det 700 i terminsavgift -och i måndags var det första gången för S. Hon hoppade in i en grupp med barn omkring hennes egen ålder och som kommit olika långt i sin träning. Det var just inga nybörjare i den gruppen, men en av eleverna tog sig an S och hon fick öva på olika falltekniker till att börja med. Träningen höll på mellan 18 och 19.30 och de sista 45 minuterna satt jag och F och tittade på. Barnen övade på att slänga varandra i golvet och ligga på varandra för att hålla den undre nertryckt, och så var det ganska tuffa konditionsövningar med hopp, sit-ups och armhävningar -så jag insåg att judo inte skulle vara någonting för mig i alla fall!

Men S trivdes och hade kul och redan efter första träningen började hon tjata om att hon ville ha en judodräkt -judogi som de kallas. F och jag tyckte dock att hon skulle testa på de tre gångerna först för att verkligen känna att hon vill hålla på med judo -vi vill ju inte slänga ut pengar i onödan! Det blev dock ett himla liv på S, för om hon inte har någon dräkt har hon inget bälte och utan bälte får man tydligen inte öva på att bli kastad i golvet -och fallteknikerna behärskade hon redan, så dem ville hon inte hålla på med tre gånger i rad! Till sist kom vi överens om att vi skulle köpa dräkten efter andra träningsdagen -som var igår mellan 17 och 18 (och i en annan grupp). Men när F och S kom dit så hade det lagts fram en massa begagnade dräkter som man kunde köpa lite billigare, så då köpte F en dräkt åt henne i alla fall. Den kostade 250 kronor och ser helt ny ut -en sprillans ny kostar ett par hundralappar mer. Så det var en mycket glad S som kom hem efter träningen igår! :)

Så nu har S en dräkt och från och med nästa vecka ska hon bara träna med gruppen som tränar mellan 17 och 18 på onsdagar eftersom teaterskolan börjar nästa vecka och är på måndagar -och två fritidsaktiviteter samma dag är nog lite i mesta laget så här i början. Sedan vet man ju inte om S vill börja träna på måndagar också framöver...

Så nu gäller det nog för mig och F att vara snälla mot S, för annars åker vi väl i backen rätt som det är! ;)
S iklädd judogi

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0