Torsdagsreflektion 30/7

Förra torsdagen så glömde jag helt bort "Torsdagsreflektionen" och det var nära att jag gjorde det idag också. Men så gick jag in på "Bloglovin'" och såg en annans reflektion, och då kom jag på det. Så det var ju tur att jag kollade bloggarna jag följer... :)

Min torsdagsreflektion handlar om vår hund och katt (Celine och Zorro) som verkligen är som hund och katt! De har ju bott under samma tak i snart två månader nu och vi hoppades att de skulle ha börjat acceptera varandras närvaro -eller rättare sagt att Celine skulle ha börjat acceptera Zorros närvaro, men icke!

Celine och Zorro

Det går väl an så länge Zorro ligger stilla i S säng, men så fort han rör sig och Celine ser det så börjar hon morra och gnälla och rusar omgående dit -samma sak om hon hör honom jama. Råkar Zorro befinna sig på golvet istället för i sängen så ska Celine genast jaga honom och han får springa. Och trots att Zorro faktiskt börjat säga ifrån senaste tiden genom att fräsa och slå ut med tassen mot henne (oklart om Zorro har lyckats klösa henne) så struntar Celine blankt i det. Som tur är så kan inte Celine hoppa upp i S säng utan hjälp, så han är ju säker där, men det är ju synd att Zorro ska behöva ligga där hela dagarna för att Celine inte kan låta bli att jaga honom. Den enda gången han kan röra sig fritt är på natten när Celine sover hos mig och F och dörren är stängd...

Jag vet inte rikrtigt vad vi ska göra, så om någon har några tips och råd är det mycket välkommet!

Liseberg

Idag kom vi slutligen iväg till Liseberg för första (och sista?) gången denna sommar! Vi skulle egentligen ha gjort det för länge sedan, men när jag hade semester så var det så mycket annat att göra och efter semestern har det bara regnat varje gång jag har varit ledig från jobbet. Men för idag hade vi kollat vädret både på SMHI, YR och DMI och alla sa samma sak; att det skulle vara bra väder idag. Alltså åkte vi till Liseberg -men tyvärr hade halva Göteborg+turisterna här bestämt sig för samma sak. Kön till stora entrén var helt sanslöst lång! Och att hitta en ledig parkeringsplats där vi brukar stå när vi är på Liseberg var bara att glömma. Tur nog hittade vi en ynka ledig plats på andra sidan gatan, mitt emot Liseberg, så där ställde vi oss.

Vi gick in via lilla entrén -där var det i alla fall lite mindre folk- och vi kom in ganska fort, men hamnade rakt i ett hav av människor! Vi skulle köpa åkpass till S, men köerna till samtliga försäljningsställen var otroligt långa, så istället bestämde vi oss för att köpa enkelbiljetter i en av automaterna på området istället. S protesterade givetvis -hon skulle ha ett åkpass- och vägrade tro på oss när vi sa att med alla dessa besökare så skulle hon aldrig hinna åka så mycket att hon skulle tjäna in kostnaden för åkpasset. Med lite tur skulle hon kanske hinna åka tre karuseller och då var det billigare att köpa enkelbiljetter istället för ett åkpass, ansåg vi.

Och det visade sig att vi fick rätt; när S med egna ögon fick se hur långa köerna var till de karuseller hon ville åka så förstod hon vad vi menade. Hon hann i alla fall åka fyra karuseller, så det var ju tur att jag och F stod på oss och inte köpte ett åkpass...
Här är ett litet bildkollage om vårt besök på Liseberg;

Två personer på jättehöga styltor


"Lilla Lots"


"Kristallsalongen" med roliga spegelbilder


"Slänggungan"


"Fiskebåtarna"


"Kanonen"


"Kållerado"


"Drakbåtarna"


"Sagoslottet"


"Hanghai"

Det var ett trevligt besök på Liseberg, men jag går nog hellre dit när det inte är så extremt mycket folk som det var idag. Men det är klart att semester, lön och gott väder bidrar till att folk söker sig dit.
Och idag är det precis en månad tills vi ska ha vår inflyttningsfest. Vi har bjudit in ca 40 stycken, men det brukar ju vara en hel del som inte kan komma av olika anledningar. Men blir vi runt 25 stycken så kan vi känna oss nöjda. =) 

1 av 4...

...veckor då jag är "utplacerad" på ett och samma ställe -i det här fallet en hemtjänstgrupp i Mölndal- har nu gått. Jag har jobbat 6 av 7 dagar och tiden har gått väldigt fort! De första dagarna kände jag mig väldigt trött och sov just inget vidare på nätterna, men sedan blev det bättre och nu känns det helt OK. Det var lite ovant att vara på ett och samma ställe istället för att vara på nya ställen varje dag, men det har faktiskt varit rätt skönt på sätt och vis att veta exakt när man ska börja och sluta om dagarna samt var man ska jobba någonstans.
Det är ganska lugnt i denna hemtjänstgrupp just nu -flera av de "tunga" vårdtagarna har försvunnit, så det blir en hel del dödtid under dagarna -och även på kvällarna emellanåt. Inte en enda gång denna vecka har jag varit färdig när jag ska vara färdig utan en halvtimme/timme innan. Och det är ju inget man klarar på, direkt, det är ju alltid skönt att komma hem tidigare. =)

S går ju på sommarfritids just nu (i Mölndal) men från 3 augusti börjar hon på sitt nya fritids här i Frölunda och hon är nog lite nervös för det, för hon har haft väldigt svårt att somna på kvällen senaste tiden. Jag kan gott förstå att hon är nervös eftersom allting blir nytt för henne, men jag tror och hoppas att det kommer att gå bra för henne när hon har gått på sitt nya fritids ett tag. Jag tror det är positivt att hon börjar på fritids innan själva skolan börjar, för då hinner hon bli bekant med de nya lokalerna och de nya människorna hon kommer att träffa innan "allvaret" börjar.

Annat som är positivt är att jag denna vecka (äntligen) har kommit igång med att skriva på min fantasyroman igen! Jag har webbsidan "Kapitel1" att tacka för det, för när jag la upp första delen i min fantasytrilogi "Guds Öga" där så kom inspirationen tillbaka, så jag har kommit igång att skriva den tredje och avslutande delen nu. Dessutom har jag fått inspiration till en ny fantasyroman, så det känns väldigt bra! Men jag ska se till att avsluta Guds Öga först, förstås. =)

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0