Tidsfördriv

Har man inget att göra kan man sysselsätta sig med detta som jag hittade i en blogg jag följer. Det finns bara en enda regel; svara på frågan med ETT ord!

Var är din mobiltelefon? Framför
Ditt hår? Blont
Din mamma? Finsk
Det bästa du vet? Familjen
Din dröm inatt? Glömd
Din dröm/ditt mål? Lycka
Rummet du är i? Fyrkantigt
Din hobby? Internet
Din skräck? Döden
Var vill du vara om 6 år? Hemma
Var var du igår kväll? Hemma
Vad du inte är? Elak
En sak du önskar dig? Fred
Var växte du upp? Sörmland
Det sista du gjorde? Bloggsurfade
Dina kläder? Bekväma
Din tv? Grå
Din dator? Grå
Ditt humör? Gott
Saknar någon? Ja
Din bil? Ingen
Något du inte har på dig? Skor
Favoritaffär? Bokia
Din sommar? Underbar
Älskar någon? Absolut
Favoritfärg? Många
När skrattade du senast? Igår
När grät du senast? Längesedan

Helt slut!

Vilken dag jag har haft idag! Dels kom jag i säng alldeles för sent igår, sedan sov jag inte så jättebra och så var det upp tidigt i morse. Jag var i hemtjänst idag och först hade jag fått tiden att jag skulle sluta redan 12.15, men passet förlängdes till klockan 16, så det var ju lite surt när jag hade glatt mig åt att sluta redan 12.15...
Så kom jag till jobbet och fick mitt schema och där visade det sig att jag skulle följa med som ledsagare till två vårdtagare som både skulle till sjukhuset för provtagning. Den första skulle jag vara hos redan klockan 8 och sedan skulle jag vara tillbaka vid 11 för att sedan följa med en annan vårdtagare till sjukhuset 11.45 och komma tillbaka cirka tre timmar senare. Så det var ett lugnt schema så sett, även om jag inte hade träffat den första vårdtagaren på mer än ett år och att jag inte var säker på att jag hade träffat den andra vårdtagaren överhuvudtaget. Ibland kan jag tycka att det vore bättre om ordinarie personal som känner vårdtagarna följde med på sådana resor och att vi som är vikarier tog hand om övriga vårdtagare istället.
Nåväl! Schemat var ju som det var, så det var bara att gilla läget och se till att vara hos den första vårdtagaren G klockan 8.

Problemen började med en gång; jag hade ingen nyckel till G (alla vill inte lämna ifrån sig nycklar till hemtjänsten) och så var det portkod för att kunna komma in genom porten -och den koden stod ingenstans att finna på mitt schema! Så jag fick använda porttelefonen och förklara läget, varpå jag fick vänta i tio minuter innan G kunde komma och öppna då hon har svårt att gå.
Sedan gick det dock bra ett tag -tills taxin kom. Chauffören hade inte fått besked om att han skulle köra ända fram till porten för att hämta upp G, så jag fick traska ner till vändplanen där han stod, låsa upp bommen och tala om för honom att han måste köra fram till porten, så på så sätt blev vi försenade till sjukhuset.
G skulle först vara på röntgen klockan 9 och sedan hos ortopeden klockan 10, och framme vid sjukhuset fick jag leta överallt för att hitta en lånerullstol då G inte orkade gå hela vägen -till slut hittade jag en på Akuten.

Klockan var nästan 9.15 innan vi var på röntgen, men som tur var så kom vi in ungefär vid 9.40 och var så hos ortopeden runt 9.55. Men läkaren vi skulle träffa var grymt försenad med sina patienter, så vi kom inte in förrän klockan 11 -och då skulle vi ha åkt tillbaka med taxin! Jag insåg dock att jag inte skulle kunna hålla tiden redan vid 10.30, så jag fick dels ringa och avbeställa återresan med taxin, och så fick jag ringa till hemtjänstlokalen och tala om att jag inte skulle hinna med den andra ledsagningen -så den måste de lösa på annat sätt. Lösningen blev att en annan i hemtjänstpersonalen fick ta min andra ledsagning och så fick en tredje personal ta den personens schema istället -och jag skulle då få ta den tredje personens schema. Det började dock 12.15 och vi kom inte ifrån sjukhuset med taxin förrän 11.40, och hemma hos G fick jag se till att hon fick bytt underkläder och byxor eftersom det hänt en liten "olycka" -dessutom skulle jag hjälpa henne att värma lunchmat. Men G är en underbar människa, så trots att jag kände mig liite stressad, så gjorde jag det jag skulle med glatt humör.

Otroligt nog så var jag i alla fall i lokalen vid 12.20, men jag hade inte hunnit ha någon lunchrast och fick utföra resten av schemat på fastande mage -dessutom var jag stressad efter allt trassel på förmiddagen. Så när jag var färdig med jobbet för dagen var jag helt slut, men fick ändå skynda mig för att hinna handla hem lite middagsmat till mig och S och sedan följa henne till teaterskolan så hon kom dit i tid. Så det var först vid 18.30 som jag kunde laga mat och sedan slappna av efter denna intensiva dag -det ska verkligen bli skönt att jobba kvällspasset imorgon och få sova ut lite på morgonen... Och det får gärna dröja länge innan jag får en sådan här dag igen! ;-)

Helgen

Helgen har kommit och gått, och jag har faktiskt fått lite gjort! Vi åkte ju som vanligt hem till F i fredags och den dagen gjorde vi inte så mycket annat än handlade för helgen, men igår städade vi F:s lägenhet inför visningen på tisdag och på kvällen var jag på tjejmiddag.
Det var F:s syster C som fyllde 41 igår och hade då bjudit in släkt och vänner på tjejmiddag för att fira det. Middagen började klockan 17 och det var första gången på åratal som jag var på en tjejmiddag! Vi blev ganska många tjejer och C började med att öppna presenterna.

Presenten från mig och F

Efter presentöppningen gick vi till bords och blev bjudna på en grekinspirerad paj med grönsaker och fetaost -och tzatsiki som tillbehör. Jag tycker inte om fetaost naturell, men blandat i pajen så var det helt OK, och tzatsiki är ju alltid gott när man får det.

Det dukade bordet


Maten

Det blev även fika, förstås, och jag var (som vanligt) den enda som drack té. Jag drack lite kaffe när jag var i 15-årsåldern, men tyckte aldrig om det, så jag slutade med det ganska snart och har aldrig fastnat för det i vuxen ålder heller. Kakorna till téet/kaffet var i alla fall jättegoda!

Kakorna

Efter ätandet satt vi och pratade och drack vin hela kvällen, och det var väldigt trevligt, men vi kom faktiskt ihåg att släcka ner för "Earth Hour" mellan 20.30 och 21.30 ändå!
Vid midnatt gick jag hem till F, som var helt slut efter att ha sett efter S, B och B:s kompis V hela kvällen. Tre aktiva barn och F i hans lilla tvåa är väl inte någon direkt hit -det är väl tur att det inte händer särskilt ofta! *ler*
Vi glömde dock att ställa fram klockan till sommartid innan vi gick och la oss, men å andra sidan så var det rätt skönt att få sova extra länge på söndagsmorgonen...

Idag hade vi en underbart solig dag här i Götet, och vi passade på att gå till vår blivande lägenhet och ta lite mått eftersom vi kommer att behöva köpa några garderober och ett skrivbord när vi flyttar dit -plus att jag ville se att min bäddsoffa får plats där vi tänkt att vi ska ha den. Sedan var det kul för S att få se hur lägenheten ser ut -hon var ju inte med när vi tittade på den första gången. Hon gillade lägenheten och är nöjd med att hon kommer att få det största sovrummet -och vilket barn skulle inte vara det?
Senare tjatade S till sig att hon ville åka ner till ön ("Lilla Rösö") där vi har båten liggande om somrarna eftersom vädret var så fint, så vi åkte dit -helt underbart! Nu längtar jag ännu mer efter att vi ska få båten i vattnet!

Härligt väder


F och S på stranden


Kristallklart vatten

Hemma hos F igen så blev det middag och sedan lekte S med sin kompis M fram tills det var dags för mig och S att återvända till Mölndal -men kommande helg är vi hemma hos F igen, förstås!
Kvällen här hemma tillbringade jag med att betala mina räkningar via internet för första gången, och det var minsann inte lätt! Jag hade föreställt mig att det skulle fungera på ett visst sätt, men det gjorde det inte. En timme tog det av svordomar och knappande på säkerhetsdosan innan jag insåg hur det måste gå till! Men om det har fungerat som det ska vet jag inte förrän jag har kollat mitt kontoutdrag och ser att räkningarna har dragits från kontot. Har de det så kommer betalningsmetoden att fungera mycket bättre nästa månad -men alla är vi väl barn i början när det gäller nya saker...

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0