Sagostigen

Idag visade temperaturen på 48 grader på balkongen när vi vaknade, och hade det inte blåst idag så hade vi förmodligen fallit döda ner när vi besökte "Sagostigen" utanför Malmköping. Men nu fläktade det och det blev faktiskt några mysiga timmar på sagornas stig. S och jag hade ju varit där för inte länge sedan, men för J var det första gången på åratal och för lilla M var det premiär -och det verkade som om hon gillade det! :) Efter Sagostigen stannade vi till hemma hos A och satt där och pratade några timmar samt åt middag tillsammans. En bra dag idag med! :)

Bilder;

"Törnrosa"


"Rödluvan"



"Prinsessan på ärten"


"Sötgröten"


"Arbetsbytet"


"Tummahålet"


"Guldlock och de tre björnarna"


"Bockarna Bruse"


"Askungen"



"Snövit och de sju dvärgarna"


"Kejsarens nya kläder"


"Hans och Greta"

Parken Zoo

Idag visade temperaturen på 42 grader i solen på balkongen när vi steg upp på morgonen! Vi förstod att vi skulle få svettas idag och innan vi åkte till "Parken Zoo" i Eskilstuna köpte vi därför på oss tre flaskor med vatten -vilket skulle visa sig gå åt! På vägen hämtade vi upp A i Hälleforsnäs eftersom hon gärna ville följa med oss till Parken.

Ingen av oss hade varit på Parken Zoo på många herrans år -och S hade aldrig varit där- så det gjorde det hela ännu roligare! Det hade ändrat sig väldigt mycket sedan jag var där sist och vi tillbringade runt fem timmar där i den stekande solen innan vi mötte upp våra kompisar S och R med flickvänner samt J:s kompis E i "Rothoffsparken" i Eskilstuna för en liten picknick. :)

Bilder från dagen; 

Dessa träffade S vid entrén till Parken Zoo


Svin


Kängurur


Apor



Tigrar


Röd panda


Komodovaran


S träffade "Kalle Kunskap"


Bälta


Ännu en apa


Flamingos


Lamadjur


Dödskalleapa


Lemurer


Surikater


Ännu en apa


Sandkatt


Picknick i "Rothoffsparken"

Sparreholm och Malmköping

Igår åkte jag, syster och våra töser för att hälsa på släkt och vänner i Flen med omnejd, och som vanligt har vi ett fullspäckat program när vi är häruppe! Idag hade vi bokat in en nostalgitripp genom Sparreholm och Malmköping, imorgon blir det Eskilstuna och "Parken Zoo", onsdag tänker vi besöka "Sagostigen", torsdag blir det mormor och fredag är vi bjudna på grillkväll hemma hos A med familj. Än så länge är det bara lördag som inte är inbokad, men det vet man aldrig hur länge det varar. Jag och syster hade ju tänkt oss ett biobesök också...

Lite bilder från dagen;

Skebokvarn



Skebokvarn


Trappan upp till "Oxbroberget"


Oxbroberget



Oxbroberget



"Dambro" i Sparreholm -här bodde vi som barn



Dambro



Dambro


"Ekbackens skola" i Sparreholm


Småbåtshamnen, Sparreholm



"Hosjöbadet" i Malmköping -årets första dopp för mig och syster!



"Malmaskolan", Malmköping


helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0