Årets sjätte utlästa bok

Igår läste jag ut den sjätte boken för detta år, vilken var följande;
 
 
Baksidestext; "Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.
Idag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om sin bror.
Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskeläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur."
 
Förlag; Damm förlag
Utgivningsår; 2011
Genre; Deckare
 
Som ni säkert förstår så är denna bok en uppföljare till Sarenbrants debut "Vecka 36", som jag läste för länge sedan, och det är ingen nackdel att läsa den första boken innan man läser denna, även om historien i sig är fristående.
Jag kom inte ihåg så mycket av debutboken, men hade en misstanke att jag inte tyckte den var sådär jättebra, vilket jag fick bekräftat nu när jag läste uppföljaren. Den är lättläst men inte särskilt spännande och språket är väldigt enkelt, skrivet på ett sätt som jag känner att vem som helst kan skriva. Jag tycker inte att den riktigt håller som deckare, men för en nybörjare i deckargenren kan den säkert funka. Jag som har läst åtskilliga deckare genom åren har lite högre krav...
 
Betyg; 2 av 5.
 

Årets femte utlästa bok

I slutet av förra veckan läste jag ut årets femte bok, vilken var denna;
 
 
Baksidestext; "When sixteen-year-old Thessa arrives in England during the reign of Queen Victoria, something terrifying is waiting for her in London's Downworld, where vampires, warlocks and other supernatural folk stalk the gaslit streets. Friendless and hunted, Tessa seeks refuge with the Shadowhunters, a band of warriors dedicated to ridding the world of demons. Drawn ever deeper into their world, she finds herself fascinated by -and torn between- two best friends and quickly realizes that love may be the most dangerous magic of all."
 
Förlag; Walker Books
Utgivningsår; 2010
Genre; Fantasy
 
Detta är den andra fantasyserien jag läser av denna författare och har undertiteln "The Infernal Devices". Den utspelar sig före den första serien jag läste -"The Mortal Instruments"- men för den som har läst båda serierna så är historierna ganska snarlika. I båda serierna är en tjej i 16-årsåldern huvudpersonen; en tjej som inte är medveten om att hon har magiska förmågor eftersom hennes föräldrar har hållit det hemligt för henne för att skydda henne. I båda fallen upptäcker tjejen sina förmågor av mer eller mindre en slump, och i båda serierna slits hon även mellan sina känslor för två killar.
 
Denna serie består av tre böcker, varav denna är den första, och i denna bok upptäcker Thessa sina förmågor och dras in i en fartfylld, spännande och överraskande värld, där både kärlek, vänskap och svek ingår.
Det är en spännande och ganska lättläst bok om man är duktig på engelska. Jag vet inte om denna serie finns översatt till svenska, för personligen tycker jag numera att fantasy gör sig allra bäst på originalspråket -vilket i de allra flesta fall är just engelska. Gillar man fantasy och spänning med lite kärleksinslag, så är denna serie absolut att rekommendera! :)
 
Betyg; 3 av 5. (Betyget dras ner lite just för att den påminner så mycket om den förra serien jag läste av denna författare. Hade det varit den första serien jag läste hade betyget blivit högre.)
 

Syster J 40 år!

I söndags blev min syster J 40 år, men kalaset var i lördags. R hade som vanligt lagat god mat -denna gång "Pepper Pot", och det var första gången vi fick smaka på det. :) Sedan fanns det också R:s supergoda kyckling- och potatissallad. Jag stod för tårtan och enligt J:s önskemål så blev det en med "Doctor Who"-tema. För att vara första gången blev jag ganska nöjd med resultatet, men huvudsaken var ju i alla fall att födelsedagsbarnet själv gillade den. :)
 
Eftersom J:s släkt- och vänkrets är tämligen liten här i Göteborg, så blev det en liten och lugn tillställning. Förutom J:s familj och min så var J:s före detta arbetskamrat P där, så vi var bara nio stycken allt som allt. Men trevligt hade vi i alla fall!
 
J:s presenter
 
God mat
 
 
Födelsedagsbarnet skär tårtan
 
Tre av fyra barn åt i vardagsrummet, och det gjorde även R
 
Tårtan med "Doctor Who"-tema
 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0