Julafton

Igår var det julafton och jag steg upp redan klockan 6 eftersom jag skulle jobba. I år var första gången någonsin som jag jobbade julafton, men det gick bra ändå. Tur att jag jobbade dagen i alla fall! Jag hade arbetstid till 15.30, men lämnade jobbet redan en timme tidigare eftersom det helt enkelt inte fanns någonting att göra då flertalet av våra vårdtagare var borta på julfirande hos sina släktingar.

17.30 igår samlades vi så hos min svägerska C för att fira jul. Det var hon och hennes familj, jag och min familj och så några till som skulle fira julen ihop.
När alla kommit började vi med välkomstdryck och kavring. Drycken var helt OK, men kavringen passade inte mina smaklökar alls. Som tur var så var bitarna små och jag fick i alla fall i mig en.

Sedan blev det julbord med diverse rätter som prinskorv, köttbullar, skinka, olika sillar, räksallad, bröd och annat, och som vanligt så åt man alldeles för mycket. Men det är ju så gott med julbord! :)
Senare blev det fika, men jag var så mätt då att jag inte tog någonting utav det, och så blev det äntligen julklappsutdelning. Barnen hade ju väntat tappert i flera timmar utan knot, och de fick också en hel del fina julklappar. Fast jag och F fick allt en del också!

Efter julklappsutdelning och -öppning var det så dags för julklappsspelet, vilket är ett spel där alla som är med har köpt varsin julklapp för en mindre summa. Sedan har man en tärning och så får alla slå i turordning, och får man en etta eller en sexa så får man ta ett valfritt paket från högen. När hela högen så är utdelad, ställer man klockan på någon tid och sedan fortsätter man att spela. Och får man då ett eller sex får man ta ett paket från någon annan, och så kör man så tills klockan ringer. Då kan det hända att vissa sitter mesd flera stycken paket medan andra inte har några alls, men de paket man har får man behålla. Det är ett ganska kul spel, i alla fall när man är några stycken som är med och spelar! :)

Jag lyckades i alla fall få ett paket och när jag öppnade det innehöll det en fin burk med riktigt fin choklad, så det var ju skoj! S fick en handduk och någon sorts ficklampa medan F blev utan. Så kan det vara! ;)
Efter julklappsspelet var klockan nästan 23 och vi stannade bara en stund till innan vi gick hem eftersom jag ville komma i säng då jag skulle upp klockan sex i morse igen för att jobba.
Det var en lyckad julafton!

Bilder;

Välkomstdrink och kavringDet dukade bordet


Min första omgång mat


Alla njuter av maten


Min andra omgång mat


Tomten delar ut julkappar


S öppnar sina julklappar


Julklappspelet


Min julklapp från spelet

Lucka 24; Jesusbarnet

Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad.

Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria -sin trolovade- som väntade sitt barn.
Medan de befann sig där, var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son; den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba i ett stall, eftersom det inte fanns plats för dem i härbärget.

I samma trakt låg några herdar ute och vaktade sin jord om natten. Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sa till dem;
"Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. Idag har en Frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er; ni ska finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba. Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor, himmelsk här som prisade Gud;
"Ära i höjden åt Gud, och på jorden fred åt dem han utvalt."

När änglarna hade farit ifrån dem upp till himlen, sa herdarna till varandra;
"Låt oss gå till Betlehem och se det som hänt och som Herren låtit oss veta."
De skyndade iväg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i krubban, och när de hade sett det berättade de vad som sagts till dem om barnet. Alla som hörde häpnade över vad herdarna sa, och Maria tog allt till sitt hjärta och begrundade det.
Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för vad de fått höra och se; allt var så som det sagts dem.
Jesusbarnet

GOD JUL!

Lucka 23; Julstjärnan


Det strålar en stjärna, förunderligt blid,
i öster på himlen hon står.
Hon lyst över världenes oro och strid,
i nära tvåtusende år.
När dagen blir mörk och när snön faller vit,
då skrider hon närmre, då kommer hon hit.
Och då vet man, att snart är det jul.

Ty julen är härlig för stora och små,
är glädje och ljuvaste frid.
Är klappar och julgran och ringdans också,
är lycka oändligen blid.
Är ljust, allas ögon då stråla som bäst,
och stjärnorna tindra som mest.
Och där ljuset är, där är det jul.

Imorgon är det julafton! :)

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0