BWO på Liseberg!

Idag uppträdde en av mina favoritmusikgrupper på Liseberg; BWO, som tidigare hette Bodies Without Organs. De uppträdde på Liseberg förra året med, men då kunde jag inte se dem, men i år kunde jag det! S och F var också med.

Det var igår jag såg i tidningen (GP) att BWO skulle uppträda på Liseberg idag. GP har nämligen en Liseberg-ruta på baksidan av tidningen där det står öppettider och vilka som uppträder varje dag och när jag såg att det var BWO så blev jag eld och lågor. Att få med sig S var naturligtvis inga problem...hon skulle säkert kunna gå på Liseberg varje dag om hon fick, men jag tänkte att jag kunde höra mig för med F om han var intresserad av att följa med. Det visade sig att han var det, men han hade inga pengar, så jag erbjöd mig att betala hans entré (jag har ju ändå tänkt att jag ska vara med att betala bensinen eftersom vi åker så mycket med hans bil.) Så F hängde på och vi möttes vid 17.15 utanför lilla entrén till Liseberg, där köerna i regel brukar vara mycket mindre än vid stora entrén.

Det första vi gjorde var att åka "Sagoslottet" eftersom den karusellen var närmast. S och jag tog en tur där och efter det blev det en del andra karuseller. Det var inte så långa köer, så det gick smidigt. Köerna till mat och dryck var mycket längre; vi stod en bra stund i en kö bara för att få en läsk!
Det är nämligen så att det har varit väldigt varmt ute idag, säkert runt 30 grader, och då blir man ju törstig, så det kändes långt att vänta. Men sedan var det underbart att få dricka den kalla drycken!

BWO skulle uppträda klockan 20 så vi åkte karuseller fram till ca 19.20. Det sista vi åkte blev "Pariserhjulet", men F åkte inte med på den. Han har nämligen höjdskräck och tycker inte om höga åkattraktioner som dessutom går långsamt, så han stannade på marken. Själv tycker jag att Pariserhjulet är jättehärligt!
När vi åkt ville S då ha "tilltugg" till BWO och det hon i första hand ville ha var sockervadd (obegripligt varför), så vi tillbringade en lång stund med att hitta ett stånd där de sålde sådant. Men när vi hittade det var köerna jättelånga och jag kände att vi inte skulle hinna i tid till BWO om vi ställde oss där.
Istället blev det då popcorn, men den kön rörde sig inte särskilt fort den heller, så jag tittade flera gånger på klockan medan vi väntade. Men 19.50 hade vi våra popcorn och då gick vi till "Stora Scenen" där BWO skulle uppträda. Det var en hel del folk där och alla fick stå utom de rullstolsburna förstås, men eftersom scenen var upphöjd såg man nästan bättre på längre håll än på nära håll.

BWO kom in på scenen exakt klockan 20 och huvudsångaren M startade igång publiken och sedan spelade de alla sina hitlåtar. M var väldigt aktiv på scen och pratade emellan, han var rätt så bra faktiskt. Jag tog en del fotografier, men tyvärr förminskar ju kameran motivet en hel del, så det blev inte direkt några närbilder...å andra sidan så är ju musiken viktigast och BWO:s musik är kanonbra! S engagerade sig väldigt; dansade omkring, hoppade och vinkade med armarna, men det är ju heller inte vardagsmat för henne att se en popgrupp live... Det var underhållande att se henne i alla fall! *ler*

BWO

BWO uppträdde i 45 minuter och efter det prövade F lyckan på ett par av godishjulen, men tyvärr utan framgång... Jag blir alltid så avundsjuk när jag ser folk komma bärande på JÄTTEkartonger med choklad i -det skulle inte vara dumt att vinna för en chokladälskare som jag. *flinar* Men jag spelar väldigt sällan och de få gånger jag gör det så vinner jag aldrig.
Sedan var F tvungen att åka hem till sin hund, men S och jag stannade kvar på Liseberg till klockan 22 och passade då på att äta. Det blev nämligen ingen middag för oss eftersom jag kom hem från jobbet 16.15 och omedelbart hämtade S för att vi skulle hinna med 16.35-bussen till Mölndal C, varifrån vi sedan tog spårvagnen till Liseberg.

Det har varit en lång dag för både S och mig; upp vid sextiden och så fritids/skola och jobb ända fram till 16.15, åka iväg till Liseberg och sedan roa sig där i över fyra timmar -vi var inte hemma förrän 22.45 och då var S totalt färdig. Jag är trött jag med, men jag kände ändå att jag ville blogga om idag.
Idag åkte ju också J och R iväg till Karibien för att bli där ett halvår, så jag hoppas resan gick bra -förhoppningsvis så håller J regelbunden kontakt med mail och vykort.
I helgen är det utlovat fortsatt kanonväder och som vanligt så blir det sjöboden -och kanske lite minigolf i Askim också, vi får se...

Dags att ta farväl...

...av min syster J som åker till Karibien nu på fredag tillsammans med sin pojkvän R. R jobbar på en tidning, vilket innebär att han reser en hel del i jobbet, och nu står alltså Karibien på tur. Sex månader kommer de att vara borta, och det är en lång tid. Eller åtminstone känns det långt nu, men tiden går så himla fort (särskilt på sommaren), så rätt som det är är de tillbaka i Sverige igen.
Naturligtvis är jag orolig. Inte extremt orolig, men orolig. Jag har ju bara en syster och Karibien är långt borta, och dessutom har jag fått höra att det tydligen är orkansäsong där mellan juni och september, så det känns ju lite olustigt...
Någon som däremot är väldigt orolig är min mormor, hon är helt ifrån sig för detta, stackarn. Mormor är ju orolig i vanliga fall, men nu blir det ju extra mycket. Jag tror hon har pratat med hela släkten om J:s "tilltag" och försökt förmå dem att tala J tillrätta. Men J är ju vuxen och bestämmer över sitt eget liv och vill hon nu pröva på detta så har hon ju all rätt till det. Men jag har sagt att hon får maila en gång i veckan för att tala om hur hon har det och dessutom förväntar jag mig vykort med jämna mellanrum så jag vet att allt är väl.

Jag har fått pålagt mig en del uppgifter nu när J ger sig iväg... Dels har hon begärt tillfällig adressändring så att hennes post levereras till mig från och med måndag, men det är ju bra så hon har koll på sina räkningar och så -jag har ju inte tid att åka hem till hennes lägenhet titt som tätt för att kolla posten.
Så är det hennes lön i Karibien (om hon nu lyckas få jobb där som hon har tänkt sig) som kommer att skickas till Western Union Bank som har ett utlämningsställe här i Mölndal (tur att jag inte behöver åka in till Gbg). Jag kommer att få gå dit och hämta ut J:s lön och sedan sätta in den på hennes bankkonto och sedan ska hon betala sina räkningar via internet från Karibien då, så det är lite mekkigt, får hoppas att det ska gå bra...
Sedan får jag se efter hennes katt under den första månaden här eftersom D -som ska bo i J:s lägenhet medan hon är borta- inte kan komma förrän i slutet av juni (han bor i Canada). Nämnda katt levererades hit idag, så ett tag framöver får Zorro dela bostad med sin halvbror. De har ju "umgåtts" tidigare, men då har det bara varit för en vecka eller två, så detta ska bli intressant. Särskilt när F ska vara barnvakt åt S och kommer att ha sin hund Celine med sig...då lär det bli high life här! Men J:s katt får D ta över ansvaret för sedan när han kommer, så en månad ska väl förhoppningsvis gå bra.
Utöver detta så får jag ta på mig ansvaret att bli D:s "mentor" när han kommer hit och vara honom behjälplig. Det är ju en del han måste få kläm på och han kan ju ingen svenska, så det kommer att bli fullt upp för min del. Det blir en spännande period framöver...

Barnvakteriet har i alla fall ordnat sig -åtminstone för de första tre månaderna av J:s bortovaro. C har tagit på sig uppgiften att barnvakta S när jag jobbar helg och så ställer ju F upp när jag jobbar vardagkvällar, så det känns väldigt skönt. Jag var ju allvarligt bekymrad för hur det skulle gå, men nu behöver jag inte tänka på det. Troligtvis kommer det att lösa sig även de återstående tre månaderna, men mitt schema räcker bara till 31/8, så därför kunde jag inte fixa barnvakt för hela perioden, så det får jag ta itu med sedan när våra scheman från 1/9 är klara.
F kommer för övrigt hit imorgon, ska bli härligt att se honom igen! Och så får jag träffa J för sista gången på ett halvår imorgon när hon hämtar S till fotograferingen hos naturistföreningen där J, S och C är medlemmar, så vi får väl ta adjö då. Det är mycket möjligt att J kommer att få träffa F då för första gången, men det beror ju på hur lång tid fotograferingen tar och hur länge F stannar. Nåja, vi får väl se hur det blir!  

Ännu en underbar helg...

...med min underbara pojkvän F. Egentligen skulle ju min vän A ha varit här under helgen, men hon fick avstå pga hälsoskäl. Så istället blev det en helg med F och eftersom vädret återigen blev soligt och varmt så blev det givetvis sjöboden och båten -eller båtarna, kanske man ska säga, F har ju faktiskt två... Han har inte lyckats få sålt den gamla båten än, men nästa helg ska han annonsera på nytt och med ett lägre pris, och förhoppningsvis är det någon som nappar. Det är ju lite mycket att ha två båtar som kostar pengar...

I alla fall så hämtade F upp mig och S vid halv elva-tiden igår och eftersom han redan hade tagit med sig sin hund Celine så åkte vi direkt ner till hamnen och tog ekan över till sjöboden. Som förra gången så skulle vi sova i F:s nya båt, det var ju verkligen härligt sist!
F:s föräldrar var vid sjöboden, så det var ju trevligt att träffa dem igen, och vi tillbringade dagen med att ta en promenad på ön för att kanske se fåren som har kommit dit, men vi såg inte ett enda av dem. Vi var också vid "lekparken" vid dansbanan; där finns linbana, gungor och en lekstuga. S är mest förtjust i gungan, men gillar även linbanan, fast lekstugan var för liten för henne.
F:s kusin J kom över till ön (han var ganska snygg, faktiskt...) och en stund senare kom även J:s yngsta dotter M dit, så S fick någon att leka med. Ännu lite senare kom M:s syster och några andra barn och S hade väldigt roligt med dem.

Önnered

Jag fick även träffa F:s tjejkompis K, som var väldigt trevlig. När F sa att hon skulle komma över en sväng ska jag i ärlighetens namn erkänna att jag blev lite svartsjuk (jag som inte trodde att jag var sådan) och jag funderade på hur hon såg ut och hur hon skulle vara. Varför är det så att vi kvinnor alltid ser rivaler i andra kvinnor som är kompis med ens karl? Det är ju ändå så att mannen ifråga har valt mig och inte sin tjejkompis fast han säkert haft möjligheten, men som kvinna reagerar man ändå på det sättet av någon anledning.
Men K var som sagt väldigt trevlig och det fanns inget annat än vänskapligt intresse mellan henne och F, så efter en stund slappnade jag av. Vi satt i båten och pratade; F, J, K och jag och vid något tillfälle började K prata om bröllop mellan mig och F. Hon ville gå på bröllop sa hon och menade att vi skulle boka in det om ett år! Hon sa det visserligen mestadels på skämt (tror jag i alla fall), men varken jag eller F visste riktigt vad vi skulle svara på det, så det blev att vi skämtade bort det.

Senare -när alla gäster hade åkt- kom F:s kompis R över (han är väldigt snygg, och väldigt trevlig dessutom) och det blev att jag, F och S gick bort till R:s sjöbod och blev sittande där några timmar. R bjöd på dricka och bulle (jättegod!) och S kunde leka med R:s sons saker, så hon hade inte tråkigt. Hon blev väldigt förtjust i R -och han i henne- men det gäller ju för de flesta av hankön...*ler* R fick i alla fall en kindpuss av S och det blev F lite avundsjuk på (sa han, men han skojade nog mest) eftersom S inte pussat honom någon gång. Men F fick en strax efter R, och F har fått flera pussar sedan dess, så han kan nog vara nöjd. *skrattar*
Sedan blev det i alla fall att lägga sig, men precis som sist så hade S svårt att somna fast hon var så trött. Hon håller nämligen stenkoll på F och mig så vi inte pussas eller kramas för mycket och den kvällen lade F sig dessutom i min "säng" och det reagerade ju S genast på. Hon sa flera gånger att F måste gå tillbaka till sin egen säng, för där låg ju Celine alldeles ensam... Hon är ganska svartsjuk, min dotter.
Så till sist fick ju F vackert gå och lägga sig i sin egen säng och då dröjde det inte länge innan S somnade. Och då kom F tillbaka en stund igen, men bäddarna är alldeles för smala för två, så vi kan inte sova tillsammans. Men det är ju mysigt att ligga nära en stund i alla fall...

I morse vaknade jag klockan 8 och då var S och F redan vakna sedan en tid tillbaka, men vi lämnade ändå inte båten förrän en timme senare, för det är ju gott att ligga och dra sig lite. Men då blev det i alla fall frukost ute, fast med jacka på för det blåste väldigt kallt i morse även om solen sken. Senare tog vi en promenad och ännu lite efter det så kom F:s föräldrar igen för att "fira" Mors Dag i sjöboden. Det kom även flera andra som skulle göra samma sak, så det blev fullt hus på ön.

Idag tog så F, S och jag en tur med gamla båten precis som sist, men denna gång gick vi lite längre. F visade oss både Donsö och Vrångö, men vi gick aldrig i land. Fast det ska vi göra framöver vid tillfälle; gå ut och lägga oss vid någon ö och sedan tillbringa natten där -det kan nog vara mysigt! Men idag fick vi vara nöjda med bara åkturen och det var vi också -sjölivet är verkligen underbart! Både S och jag har fastnat, så jag sa till F att nu blir han nog aldrig av med oss, vilket (enligt honom) är precis vad han har tänkt sig. *ler*
Vi var ute i säkert ett par timmar och sedan lade vi till en kortis vid Fiskebäck för att köpa pizza att äta. Vi tog med oss pizzan till sjöboden sedan och kom precis samtidigt med F:s syster med familj, som skulle "fira" Mors Dag de med -och de åt också pizza! Så vi blev en stor samling pizzaätare och det var väldigt trevligt.

F:s syster med familj stannade dock inte så länge. De åker på semester till Bulgarien på tisdag, så de hade lite att stå i, och när de hade åkt begav vi oss till lekparken igen -S gillar verkligen att vara där! Vi stannade där i trekvart, sedan ringde F:s mamma på hans mobil och sa att de skulle åka hem -och då skulle ju Celine bli ensam. Så vi återvände till sjöboden och satt sedan där och tog det lugnt tills vi själva åkte hem någon gång mellan 19 och 19.30. Precis som sist så kändes det jättetråkigt att helgen var slut (varför är helger alltid så korta?) och att det imorgon är dags för jobb och skola igen. Men vi har nästa helg att se fram emot också; då har vi bestämt att åka till Marstrand, så jag hoppas på gott väder då med. Men innan dess har vi onsdag...jag är ledig då och troligtvis kommer F över då så vi får träffas lite då med. Det är alltid så tråkigt att säga "hejdå" till honom; min underbara pojkvän...  

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0