Sista augusti

Idag är det sista augusti, så imorgon träder vi in i första höstmånaden...jag fattar inte vart tiden tar vägen! Rätt som det är så är det väl jul igen...*grimaserar*
Jag har jobbat min andra vecka sedan semestern tog slut, men jag har kommit in i arbetet helt och hållet igen -det går ganska fort. Men jag har hunnit med lite annat också, trots jobbet...

I måndags var vi och tittade på en lägenhet; en femrummare och den finaste hittills -och då menar jag verkligen fin! Köket var helt nytt och modernt och alla rummen var ljusa och luftiga, balkongen var inglasad och där fanns infravärme. Dessutom var fasaden på husen också väldigt fin och området trevligt, så jag skulle helt klart kunna tänka mig att bo där! Men det var hur mycket folk som helst som var och tittade, så vi tänkte att priset nog drar iväg där, så det var inte stor idé att lägga något bud, ens, eftersom vi inte har råd att lägga så mycket pengar. Men hade det inte varit så mycket folk där, så hade vi nog blandat oss i leken -ett tag i alla fall.
Vi hade också en annan lägenhet eventuellt på gång, på samma område där F bor. Det är en man som bor helt ensam i en fyrarummare och som nästan aldrig är hemma, så F tänkte att han kanske kunde tänka sig att ta F:s tvårummare istället -som ett byte- och så skulle vi lägga till lite. Jag har själv inte sett lägenheten, men F har varit och tittat och enligt honom så är köket nytt men annars så är lägenheten inte renoverad alls, så det finns lite jobb att göra om man flyttar in där. Men jag har inget emot att fixa till lägenheten så den blir som vi vill ha det och fördelen är ju att priset på fyran skulle bli ganska lågt. Men mannen som bor där är en velig sort och även om han tycker att F:s lägenhet är väldigt fin (vilket den också är) så vet han inte om han ska ha en tvåa eller trea istället för fyran. Han skulle lämna besked på onsdag. Men nu börjat F också vela eftersom han är arbetslös och inte har så mycket inkomst, så vi får väl se om det blir någon flytt överhuvudtaget. F har föreslagit att jag och S ska flytta in i hans tvåa så länge, men det har jag sagt att han kan glömma. Jag lämnar väl inte min trerummare för att tränga ihop mig i en tvåa?! Killar tänker lite konstigt ibland... I och för sig har jag ingen brådska med att flytta ihop egentligen, men eftersom vi har tänkt skaffa barn så känns ju en gemensam bostad ganska viktig med tanke på min ålder och att jag inte vill skaffa barn för sent. Så det blir väl lite att diskutera för mig och F, kan jag tro.

Jag var ledig onsdag och torsdag och då sov F här från tisdag kväll och till torsdag. Under sommaren sov vi hemma hos honom, men nu har ju skolan börjat och det är ju dumt att sitta och åka från Frölunda och hit till Mölndal i onödan, så då är det bättre att F sover här under vardagarna och att vi sover hos honom när jag har ledig helg.
I onsdags fick jag äntligen köpt min nya dammsugare. Den gamla gick ju sönder nyligen, men när vi åkte runt och tittade sist så hittade jag ingen till rimligt pris -inte förrän på nätet när jag kom hem igen. Fast då kom vi inte iväg på nytt, men det gjorde vi alltså i onsdags. Vi åkte till stället där jag hittat dammsugaren, men när vi kom dit så hittade jag inte den sorten till det priset som jag sett på nätet. Däremot hittade jag en billigare, påslös dammsugare på 1800W för 499 kronor och då tog jag en treårig försäkring på den också för 169 kronor, så i slutänden så blev det ju faktiskt billigare! Jag har inte testat dammsugaren än, men tänkte göra det imorgon när jag är ledig. Det är ju väldigt skönt att ha en påslös dammsugare och slippa att försöka leta efter rätt sorts påsar än här och än där...

Torsdag eftermiddag så blev det Liseberg; sista besöket för oss denna sommarsäsong. Liseberg har visserligen öppet en bit in i oktober, men då brukar det inte vara så gott väder.
Det var det däremot i torsdags även om det blåste lite kallt; Liseberg öppnade klockan 15 och vi var där precis när de öppnade. Det såg ut som om det var otroligt mycket folk vid grindarna, men när vi kom in på området så kändes det inte alls som om det var mycket -men det är ju ett stort område också.

Fiskebåtarna på Liseberg

 

Vi fick börja med att gå omkring och titta lite eftersom de flesta karusellerna inte öppnade förrän klockan 16, men sedan blev det lite åkande i alla fall. Jag åkte radiobilarna för första gången på åratal och det var rätt skoj, trots att mina försök att undkomma F och S (som delade bil) misslyckades. F tog för första gången en tur med Balder (bergochdalbanan i trä), men det fick han göra på egen hand. S är för liten för att åka den och jag har lovat mig själv att inte sätta min fot i en bergochdalbana igen. Jag gjorde det för första och sista gången år 1999 (då var jag dessutom gravid även om det bara var på misstankestadiet då) och det var nog det värsta jag varit med om! Än idag fattar jag inte hur jag kunde låta mig övertalas att åka...jag måste ha fått totalt hjärnsläpp eller något!

Flygplanskarusellen

 

Vi åkte även en del andra karuseller och så åt vi på Lisebergsområdet, så det var en lyckad dag! Kul att vi äntligen kom oss dit efter att ha pratat om det så mycket.
På kvällen pratade jag med min vän A som blev inlagd på sjukhuset tidigare i veckan (men hon skulle få komma hem på fredagen), och hennes hälsa är väl inte helt i topp. Tråkigt... Jag hoppas att hon blir bättre och att vi snart kan träffas igen.

I helgen har jag jobbat och då har S varit hos min kompis C ute på Lyrön där hans familj har stuga. C hämtade S från fritids i fredags och nu väntar jag mig att hon ska komma hem närsomhelst -dessutom kommer F hit och sover över eftersom jag är ledig imorgon.
Denna helg är den sista planerade helgen som C är barnvakt; det blev ju en akutåtgärd när min kära syster åkte utomlands. Nu är min tanke att F ska ta helgerna framöver -åtminstone i första hand- för om vi nu ska bo ihop så blir det ju så det blir i alla fall när jag jobbar kvällar och helger, så det är väl lika bra att börja redan nu. Jag får prata med F om saken ikväll, men jag kan inte tänka mig att det skulle vara några problem.
Jag har förresten hört av min syster J och allt är fortfarande bra. Graviditeten fortskrider som den ska (hon är redan i andra månaden!) och än så länge slipper hon morgonillamåendet även om hon mår illa under dagen ibland. Det lutar väl åt att hon kommer hem i oktober när graviditetens första tre riskmånader är över och jag kan knappt vänta! Troligen så kommer hon väl att bo här eftersom R ska jobba även under november månad och så det faktum att hon inte kan förmå sig till att kasta ut D 'på gatan'. D börjar verkligen anpassa sig till det svenska livet; han har skaffat ett bankkonto och skrivit in sig på en svenskakurs som börjar i september och han är ofta inne i Göteborg och lär känna staden. Jag tror att så snart han hittar ett arbete och får en stadig inkomst så kommer han att söka sig en lägenhet inne i Göteborg, för där trivs han bra -vilket han inte gör i Mölnlycke något vidare. *ler* Jag hoppas att allt går bra för honom! Och det ska bli toppen att ha J hemma igen, hoppas september månad går fort!

Första arbetsveckan

Då har jag haft min första arbetsvecka efter semestern... Det kändes ganska konstigt att gå upp tidigt i måndags morse för att jobba igen efter att ha varit ledig i fyra veckor, men det gick i alla fall; både jag och S kom upp när vi skulle. S hade lite pirr i magen eftersom måndagen också var hennes första skoldag i andra klass, men det visade sig att det gick jättebra; de tog det ganska lugnt. Värre var det för mig som var i hemtjänst... Inte hemtjänsten i sig, förstås, men gåendet det innebar! Jag har nog aldrig haft så ont i kroppen som jag hade när jag kom hem dagen; vare sig jag satt, låg eller stod så hade jag jätteont -så nog märktes det att jag inte gått på samma sätt under min semester! Jag placerade ett par kuddar under fötterna på natten och det gjorde verkligen susen; jag hade nästan inte alls ont längre på tisdagmorgonen.
På tisdagen så jobbade jag kvällsskift, vilket innebar att F hämtade S på fritids på eftermiddagen, och då hade han med sig sin hund. Jag skulle nämligen vara ledig på onsdagen och då sov F över här (han är ju fortfarande arbetslös).
Men vilket väder det var på tisdagen! Jag slutade 21 och när jag kom ut från boendet jag jobbat på så var det rena skyfallet utomhus! Och det hade nog hållit på ett bra tag redan, för det var sjö på gatorna och ankeldjupt vatten. Jag blev ju genomblöt på en halv minut och det var inte alls roligt. Men det kändes gott när jag kom hem sedan och kunde byta om och få krama min alltid lika varma och goa älskling; då gjorde det plötsligt inte så mycket att det var skitväder. *ler*

Jag var alltså ledig i onsdags och även om vädret inte var bra så var det i alla fall inte lika dåligt som under tisdagen; det kom ganska många skurar, men där emellan var det uppehåll och ganska hyfsad temperatur. Jag skickade iväg S till skolan på morgonen och sedan återvände jag till sängen för att mysa lite med F. Det är inte ofta vi kan göra det på morgonen, nämligen, eftersom S alltid är pigg som en mört och kommer infarande och väcker oss och tjatar upp oss. Men nu kunde vi ligga kvar och ha det gott och äta en sen frukost. *ler*
Under morgonen så ringde F:s mobil och det visade sig gälla ett jobb han sökt här i Mölndal, så på måndag förmiddag ska han på intervju! Jag hoppas verkligen att det ger någonting; det blir att hålla tummarna imorgon.
S hade "lång" skoldag på onsdagen och slutade inte förrän vid ett, så medan hon var på skolan så åkte jag och F runt i olika affärer på jakt efter en dammsugare åt mig (min gick ju sönder i söndags). Men det var minsann inte lätt att hitta någon; antingen var de för dyra eller så var de billiga men hade dålig sugförmåga, så fast vi letade både här och där så hittade jag ingen. Jag vill inte lägga för mycket pengar på en dammsugare åt mig eftersom jag och F ska flytta ihop framöver och han har en dammsugare som är riktigt bra, men jag vill ju ändå ha en som gör rent här hemma. Men det blev alltså ingen i onsdags, men när vi kom hem så kollade jag på nätet och då hittade jag en påslös dammsugare till överkomligt pris som jag kan tänka mig att köpa. Men vi får väl se när det blir av...

På onsdag eftermiddag gjorde vi så en utflykt. F har ju pratat om "Skansen Kronan", "Skansen Lejonet" och "Kronhusbodarna" och eftersom vädret i alla fall var någotsånär och vi inte hade något att göra så sa vi att vi skulle åka till kronan och kronhusbodarna. Så vi åkte till Skansen Kronan och tittade; det är som ett torn som användes förr i tiden för
 
Skansen Kronan

att hålla utkik efter krigiska besökare och det var riktigt fint, men tyvärr var det inte öppet för att gå in och titta. Men vi såg utsidan och eftersom tornet ligger högt så hade vi en fin utsikt över den gamla delen av Göteborg, så jag tog lite fotografier. Medan vi var däruppe så pratade F med sin kompis M och vi bestämde att ta en fika ihop, vilket vi gjorde på ett franskt café i närheten. M visade sig vara väldigt trevlig och S blev förtjust i honom på en gång, så det var en trevlig fikastund. Men enligt M så låg inte kronhusbodarna i närheten av skansen kronan (som F trodde), så det blev inte att vi kom dit. Däremot tog vi en promenad i den gamla delen av Göteborg; Haga, och det var otroligt fint där! Kullerstensgator, en massa caféer och butiker, gamla hus och jättelugnt! Man hörde inte trafiken där; man kan inte tro att man är i en storstad när man är i de kvarteren, så det var verkligen jättemysigt -nästan så man skulle kunna tänka sig att bo där. Fast det skulle förstås bli alldeles för dyrt...
S tyckte naturligtvis inte att det var kul att titta på gamla hus, men vi hittade en lekpark också där hon fick leka ett tag, så då blev hon i alla fall lite nöjd.

Torsdag kväll tittade jag, F och S på en lägenhet; den tredje visningen i ordningen, men det var ingen lägenhet som föll oss i smaken alls. Vi tyckte att den såg bra ut när vi såg den på nätet, men i verkligheten så var det annorlunda. Balkongen var helt OK och det var inget fel på omgivningarna heller, men själva rummen var alldeles för små. Där fanns ingen luftighet eller mysighet; rummen var knappt större än det rum som S har nu och då är det ju inte alls intressant för oss. Så den lägenheten gick bort med en gång; vi var där i max tio minuter. Ändå var det förvånansvärt många som var där och tittade, så den kanske blir såld trots allt -men inte till oss.

På fredagen jobbade jag dag och sedan tillbringade vi helgen med F, förstås. Under fredagen fick F höra att det kanske blir en fyra ledig i hans bostadsområde och blir det det så slår vi förstås till direkt, för där vill vi gärna bo; det är fint och lugnt och det finns flera skolor och massor av olika butiker i närheten -och så är det ju nära till havet och båten. Så nu är det lite spännande att vänta på besked, men vi ska ändå gå på en annan visning imorgon eftermiddag som vi har bokat in sedan tidigare, men sedan lugnar vi oss nog lite i väntan på besked om denna fyra...
Fredag kväll åkte vi ut med båten och lade oss för natten vid Aveskären. F har varit där många gånger, men för mig och S var det första gången och där var det verkligen jättefint! Det var nästan vindstilla när vi lade till vid skären, så det gick väldigt smidigt och vi låg väldigt bra där över natten. Det hade utlovats soligt väder och knappt någon vind under lördagen, men det visade sig inte stämma riktigt. Det blåste en del och det gjorde att det var lite besvärligt att lägga ut på lördagen igen, men det gick bra trots allt -fast någon sol fick vi inte se förrän framåt kvällen, även om det var ganska behaglig temperatur.

Aveskären

På lördagen åkte vi in till Frölunda torg för att inhandla en present till F:s kusindotter som skulle ha kalas på söndagen. Vi skulle köpa filmen om "Nils Karlsson Pyssling", men den fanns inte, men efter lite telefonkontakt med födelsedagsbarnets mamma så köpte vi "Trolltider" istället.
Framåt kvällen när solen tittade fram tog vi en promenad.

Utsikt över Önnered

Vi tog bilen till en plats där ett motionsspår började och sedan gick vi på motionsspåret och kom på så sätt till Önnered där vår båt ligger, fast från andra hållet. Där finns det berg och därmed väldigt fin utsikt och så finns det ett vackert grönområde där som faktiskt var soptipp förut! Men nu är det jättefint och ett populärt promenadstråk, så det var en sann njutning att promenera där -vi var ute bra länge.

Promenadstråk i Önnered

På kvällen sedan så hyrde vi en film, men den var tyvärr så repig att den inte gick att titta på. Vi såg kanske halva filmen, men sedan kunde inte laserlinsen läsa resten, så det var trist eftersom det var en ganska rolig och bra film. Vi återlämnade den på söndagen sedan och till en annan gång så har F en film innestående; en som han alltså får hyra gratis som kompensation.

Söndagen -alltså idag- var en underbar solig dag, även om vinden var något kylig. Vi gjorde inte mycket; vi var ute i solen en hel del och så var vi så på födelsedagskalas. F:s kusindotter M fyllde fem år och vi var inbjudna liksom flertalet andra. Det var så mycket folk på detta kalas -vi var säkert 30 personer- och det var både släktingar till M och kompisar till M:s föräldrar. Jag hälsade på alla och alla presenterade sig, men nu kommer jag inte ihåg ett enda namn. Men jag lär väl träffa dem igen framöver och någon gång kanske jag kommer ihåg vilka alla är. *skrattar* Gott fika och tårta fick vi i alla fall, M var överlycklig för sin present och S lekte med F:s systerson B och hade kul, så det var ett lyckat kalas. M:s familj har en härlig altan på ena sidan av huset och där var det soligt och varmt, så vi satt där mest hela tiden -helt underbart! *ler*
Efter kalaset åkte vi hem till F och åt middag och sedan tog vi det lugnt tills F körde hem oss, och imorgon är det jobb- och skoldags igen. En helg går så fort... 

Hyllning till en vän

En trogen vän sedan många år tackade för sig idag. I ena ögonblicket var han hur pigg som helst och i nästa var han borta, helt oväntat. Det var egentligen en liten grej, men tillräckligt för att han skulle lämna in.

Jag minns första gången jag såg honom; ganska liten och rund och egentligen inte särskilt märkvärdig, men det var ändå någonting hos honom som drog till sig min blick. Men så är det ju ibland; man fastnar för någonting, men kan egentligen inte sätta fingret på vad det är, men det är någonting som är speciellt. Och precis så var det även med honom, så jag tittade på honom och jag klappade honom och jag kände att honom måste jag ha! Frågan var bara om den dåvarande ägaren skulle gå med på det... Så jag sökte upp ägaren och hörde mig för lite försiktigt och ägaren berättade om de goda egenskaperna som hans ägodel hade och nämnde ett pris som var förhållandevis högt, men ägaren menade att det var väl värda pengar. Och eftersom jag redan hade fastnat, så spelade priset ingen roll, så jag betalade.

Så var han äntligen min och det var början på en mångårig och fin vänskap. Vi umgicks väldigt mycket; kanske inte varje dag, men ofta ändå. Han var god att hålla i och han följde snällt med mig vart jag gick utan protester, även om han kanske var lite högljudd ibland. Men han var väldigt renlig, sölade aldrig ner någonstans och placerade jag honom någonstans så stannade han snällt där tills jag hämtade honom igen, även om han fick vara där det var både mörkt och trångt.
Han åt väldigt mycket, men hans mage var stor och där rymdes en hel del, så magen behövde bara tömmas några gånger per år -fast då fanns det förstås en hel del att tömma ut! Men vad gjorde det? Han fanns alltid där när jag behövde honom, ställde alltid upp även om det innebar smutsigt arbete.
Det hände väl att någon annan fick ta del av hans sällskap ibland, men det var hos mig han hörde hemma och han återvände alltid troget.
Aldrig kunde jag väl ana att han skulle lämna mig en dag; det var aldrig något fel på honom och idag fanns det ingenting som förvarnade mig om vad som komma skulle och så...lade han bara av och där stod jag, helt oförstående.

Men det är ju så att ingenting varar för evigt, inte ens en så lång och fin vänskap som den vi hade...jag hade önskat att jag fått behålla honom några år till.
Så blev det inte, men jag vill tacka min vän för de här åren när han alltid har funnits där och alltid har följt med även när jag har bytt bostad, tacka för att han alltid har ställt upp i alla väder; det är det inte alla som gör.
Jag skulle vilja kunna säga att min vän är oersättlig -det borde han egentligen vara efter alla år vid min sida- men imorgon blir det jag som åker och köper en ny dammsugare. 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0