Jul på Liseberg 2013

Idag besökte jag, barnen, syster J och lilla M "Jul på Liseberg". Vi brukar ju göra det varje år som regel och förra året gick vi dit mitt i veckan utan att det var lönehelg eller något. Men då var jag ju också mammaledig med lilla S så jag kunde gå i princip närsomhelst. I år arbetar jag ju -dessutom varannan helg- och denna helg var den enda som passade. Dessvärre är det lönehelg så det var hur mycket folk som helst, och att dessutom vara där med barnvagn var definitivt ingen hit. Det fanns ingen möjlighet att kunna gå runt och njuta i stilla ro som förra året, så det var väldigt skönt när vi var hemma igen. J kommer förmodligen att gå dit en gång till på en vardag för att hinna lite mer, men jag känner att jag inte har råd att betala entrén på 90 kronor två gånger, så jag får vänta till nästa år.
Några bilder blev det i alla fall! :)
 
Det var fortfarande ljust när vi anlände till Liseberg
 
Båda barnen var med i år (snön är fejk)
 
"Kaninlandet" var vackert dekorerat
 
Tomtekanin
 
Stora S poserade med en MC-kanin
 
Dans kring granen
 
De vackra ljusdekorationerna på Liseberg
 
 
Det fanns en Medeltidsby vid "Sagoslottet" precis som när vi var på Liseberg i våras
 
 
"Tomtarnas Värld" såg annorlunda ut i år
 
Tomtarnas Värld
 
Tomtarnas Värld
 
Tomtarnas Värld
Mer av ljusen på Liseberg
 

Så mycket bättre 2013, del 5

I lördags jobbade jag kväll och kunde därför inte se "Så mycket bättre". Tanken var ju att jag skulle se det på TV4Play ganska snart därefter, men med minne som ett såll, så... Igår förmiddag kom jag plötsligt på att jag glömt titta på det, så det var ju rena turen eftersom det bara är gratis en viss tid efter att det sänts!
Det var i alla fall Ulf Dagebys dag denna gång och jag tänkte att nu kommer jag att känna igen alla låtar. Hur många jag kände igen? Ingen!
 
BO; "John Carlos". Denna låt handlar om två svarta män som gjorde något "african power"-tecken eller liknande i ett sportevenemang som sändes på TV för hundra år sedan och som det tydligen blev ett otroligt rabalder om. Bo gjorde denna låt jättebra, tyckte jag!
 
TITIYO; "Bara om min älskade väntar". En finstämd låt som Titiyo  gjorde riktigt bra!
 
KEN; "Barn". Ken är som vanligt grym på att göra om låtar så att de handlar om att vara invandrare och bo i förorten, och denna låt trillade tårarna till.
 
AGNES; "Hanna från Arlöv". Agnes brukar alltid vara riktigt bra när hon tolkar de andras låtar, men denna gång tyckte jag inte att hon nådde ända fram...
 
LILL; "En dag på sjön". Denna låt passade Lill perfekt och hon gjorde den jättebra!
 
EBBOT; "Barn av vår tid". Ebbot pendlade verkligen mellan pop, ballad och rock i sin version av denna låt -det var som att höra tre versioner av låten i samma låt.
 
Kvällens huvudperson
 

365 foton, bild 333 (135/365)

Temat är INVIGNING.
Vid invigningen av historiens första "Skriva"-kryssning bjöds det på cider
 
 
 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0