Gymnasiestart!

Idag tog stora S första klivet in i gymnasievärlden. Från och med idag går hon det Estetiska programmet med teaterinriktning på Schillerska gymnasiet, och redan efter första dagen kände hon sig glad och nöjd och övertygad om att hon kommer att trivas som fisken i vattnet! Och det är ju precis som det ska vara... :)
 
Första skoldagen började kl.9 och idag och imorgon är det bara ettor på skolan, så att de hinner bekanta sig med skolan och hitta dit de ska, få sina skåp osv. Och framför allt för att hinna lära känna varandra, förstås!
I stora S klass är de 36 elever sammanlagt -varav tre killar- så den är ganska stor. De kommer dock att delas in i två grupper, vilket nog är klokt -annars kan nog lektionerna bli lite stökiga. Jag har inte riktigt koll på vilka ämnen de kommer att läsa -utöver grundämnena och teaterkunskap i någon form, förstås- men de skulle visst få schemat på onsdag då de ska köra vanliga lektioner. Och då kommer de att få sällskap av tvåorna och treorna också!
 
Enligt stora S började alla i klassen att prata med varandra med en gång, och en eldsjäl i klassen har redan kommit med förslag på en gemensam fika efter skoldagen på fredag. Jag sa till stora S att det är bra om hon är med på alla aktiviteter som hon kan/vill göra, för då blir det nog en stark klass-sammanhållning, tror jag. Hon var också nöjd med de lärare hon träffat hittills, så allt var bara positivt. :)
 
Att börja gymnasiet kräver också en del inköp av oss föräldrar, så efter middagen åkte jag och stora S till Torget för att inhandla lite saker hon kommer att behöva -i alla fall de mest akuta. Det var; miniräknare för gymnasiematte, hänglås till elevskåpet, almanacka, anteckningsbok och en mapp att samla eventuella papper i. Vi hittade alltihop och det blev inte så blodigt heller, bara lite över 500 kr. I nästa steg blir det väl papper att slå in skolböckerna i och sedan får vi väl se om det tillkommer något annat. Pennfodral är köpt och en ny skolväska beställd sedan tidigare, så allt är under kontroll! Nu blir det tre spännande (och förhoppningsvis roliga) gymnasieår för stora S del framöver...
 
Tänk att hon är så stor att hon började gymnasiet idag...
 
Lite inköp
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0