Husvisning no.2

Idag var vi på vår andra husvisning, vilket egentligen skulle ha varit vår tredje. Men eftersom F var dålig i magen så avbokade vi visningen vi skulle ha varit på igår...
 
Huset vi tittade på idag låg strax utanför Ulricehamn, ungefär 70 minuters bilresa enkel väg från Göteborg, och det var faktiskt ett riktigt fint hus. Åtta rum -visserligen ganska små, men fullt tillräckligt för oss fyra- med stor, lättskött tomt och inte mindre än tre uthus. Huset är 100 år gammalt, men vad vi kunde se så behövde det inte fixas på något sätt -det enda som möjligen kan få oss att tveka är att mäklaren sa att det finns ett mindre läckage från taket uppe på vinden. Men enligt besiktningsmannen var det ingen fara, men det är ju ändå något man får ta med i beräkningen.
 
Vad gäller de tre uthusen så är ett av dem absolut lämpligt att bygga om till gäststuga, antingen för övernattande gäster eller att hyra ut sommartid, det andra var förråd och ska väl användas som det fortsättningsvis också, och det tredje uthuset var en festlokal, fullt funktionellt men behöver en del upp-piffning -men det är ju inget som är något man måste göra per omgående.
 
Angående tomten så är den ganska stor, 2070 m2 närmare bestämt, plan och därmed lätt att klippa, inte många träd och bara några få rabatter. Till skillnad från den första husvisningen vi var på så har detta hus kommunalt vatten och avlopp och det är riktig gräsmatta, ingen mossmatta. Huset ligger dessutom inte ute i tjotahejti utan i ett samhälle med -vad det verkar- bra kommunikationer. Nära motorvägen, så det är lätt att ta bilen och man kan ju räkna med att vägen är hyfsat plogad vintertid. Detta hus är alltså i stor grad av intresse för oss! :)
 
Precis som vid första husvisningen så hade jag med mig mobilen så jag kunde ta lite bilder...
 
Huset
 
Rum strax bredvid hallen på entréplan
 
Köket
 
Sovrum i anslutning till vardagsrum på entréplan
 
 
Vardagsrum entréplan
 
Sovrum 2 på entréplan
 
Trappa upp till övre hallen
 
Övre hall
 
Sovrum 1 övre plan
 
Vardagsrum övre plan
 
Sovrum 2
 
"Master bedroom" övre plan
 
Inglasad altan
 
Tomten
 
 
Det ena uthuset som kan göras om till gäststuga
 
Festlokal
 
 
Viktoria
2017-03-19 @ 20:20:28
URL: http://cookiesanddreams.blogg.se

Så mysigt det såg ut! Ser ut som det är lite olika stilar som tillkommit efter hand under dessa hundra år, men kan bli ett charmigt hem med lite tlc.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0