Tittat på båt

Ni som följer min blogg vet att vi letade hus i våras/somras och att vi dessutom tittade på ett flertal. Vi hittade dock aldrig något hus som höll måttet efter vår ganska skrala budget, så nu har vi börjat lyfta tanken på att flytta till en båt istället. Årshyran för att ligga i en hamn med eltillgång är bara några tusenlappar över vad vi betalar i månadsavgift för lägenheten idag, så där finns det mycket pengar att tjäna! Kanske kan vi tillochmed tjäna ihop så mycket att vi kan köpa ett dyrare och bättre hus inom en hyfsat nära framtid och kunna betala det mesta kontant!
 
Det är dock inte bara att köpa en båt hursomhelst, man får ju ta med alla för- och nackdelar i beräkningen innan man tar ett sådant steg. Först och främst måste vi ha en plats att ligga på året runt, sedan måste själva båten ha tre separata hytter, där måste finnas WC och dusch -och så måste man ju kunna tvätta och laga mat, naturligtvis. Och så får man tänka på Castiel och Sauron, våra två pälsklingar; skulle de kunna trivas på en båt? Plus allt man måste sälja/skänka bort eller magasinera av möbler och andra prylar som man har i en lägenhet. Och sedan är ju frågan om några av oss kommer att bli sjösjuka. F lär inte bli det, men vi andra? Vi har inte blivit sjösjuka hittills, men så har vi ju också bara tagit kortare båtturer under åren som jag och F har varit ett par. Hur reagerar våra kroppar på att bo på en båt året om? Det kan ju blåsa rejält så båten gungar en hel del även om man ligger i hamn. Det är mycket att tänka på!
 
I alla fall så var vi och tittade på en båt i söndags. Den var både fin och mysig men alltför liten då den bara hade två hytter, så den blev det inte i alla fall. Men bilderna ska ni få se!
 
Båten, en Nimbus37
 
Passagerar- och förarplats
 
 
"Master bedroom" och den andra hytten -vi behöver dock tre
 
 
WC och dusch
 
Kabyss och matplats
 
 
Flybridge
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0