Läst; Black Ice

Nästa utlästa bok är en ungdomsthriller...
 
 
Inledning; "Den rostiga cheva-pickupen stannade med ett ryck, och Lauren Huntsman vaknade av att hennes huvud dunsade mot passagerar-rutan.
Hon blinkade omtöcknat. Huvudet kändes översållat av trasiga minnen, skingrade fragment som, om hon bara kunnat pussla ihop dem, skulle bilda en helhet. Ett fönster mot det som hänt tidigare under kvällen. Men just nu låg det fönstret i skärvor i hennes bultande huvud.
Hon mindes kakafonin av countrymusik, hesa skratt och höjdpunkterna från kvällens NBA-matcher på storbildsskärmarna. Svag belysning. Hyllor med dussintals glasflaskor som glänste i grönt, guldgult och svart.
Svart.
Hon hade bett om ett glas av den flaskan, för den gjorde henne surrig på ett skönt sätt. En stadig hand hade hällt upp spriten som hon kvickt stjälpt i sig.
"Påfyllning" hade hon väst fram och ställt det tomma glaset på bardisken."
 
Lauren Huntsman försvinner efter den kvällen och ett år senare anländer två unga tjejer -bästa vänner- till samma plats där Lauren försvann. De har tänkt sig att vandra i fjällen med sina pojkvänner men åker i egen bil då pojkarna kommer lite senare. De överraskas av ett fruktansvärt snöoväder och måste lämna sin bil för att inte frysa ihjäl, i hopp om att finna någon som kan hjälpa dem. Lyckligtvis hittar den en stuga där två pojkar i deras egen ålder uppehåller sig, och pojkarna låter dem komma in. De två flickorna är så tacksamma över att de har blivit räddade att de först inte inser att det är något som inte stämmer med de två killarna, och när de förstår det är det redan försent...
 
Denna thriller är riktigt spännande och svår att lägga ifrån sig. Man får följa flickornas kamp för att överleva i de två pojkarnas grepp utan bil, mat och mobiltelefoner, och man får flera gånger fråga sig själv vem man kan lita på -om ens någon...
 
Titel; Black Ice
Författare; Becca Fitzpatrick
Genre; Thriller
Boktyp; Pocket
Antal sidor; 320
Utgivningsår denna utgåva; 2016
Förlag; B/W Pocket
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0