Städdag och ny bil

En helg har gått igen, men vi har just inte gjort många knop. Utom möjligen idag då, när vi hade städdag. Egentligen så var det bara S rum vi skulle storstäda eftersom det aldrig blir gjort. Det är visserligen bestämt att hon ska hålla efter sitt rum själv och sköta städningen där; en gång i veckan ska hon dammtorka, dammsuga, våttorka golvet och se till att där blir snyggt och prydligt -dessutom får hon betalt för det. Tyvärr så fungerar det inte särskilt bra ändå då hon i de allra flesta fall har struntat i städningen trots att vi har tjatat. Idag tyckte vi dock att det fick räcka; hennes rum var så ostädat att det nästan kändes snuskigt, så jag och F bestämde oss för att göra en riktig storstädning i hennes rum, inklusive slänga en massa skräp av olika slag. Och det gjorde vi.

Det tog väl säkert en timme bara att plocka undan diverse saker som låg utspridda över hela hennes golv, skrivbord och sängbord, sedan bar vi ut alla hennes saker i hallen, tog ut mattorna på balkongen, dammade, dammsög och våttorkade golvet. Det tog säkert ytterligare en timme och sedan skulle ju alla saker tillbaka igen och ställas på sina rätta platser, men till sist var vi färdiga i alla fall. Rummet blev jättesnyggt och jag och F bestämde att ha en storstädning av detta slag en gång i månaden, annars ska S -precis som tidigare- städa sitt rum en gång i veckan. Vi får väl se hur det kommer att fungera framöver...
Jag tog inga före-bilder av S rum, men däremot några efter-bilder;








Efter S rum fortsatte vi av bara farten med resten av lägenheten också, så nu är här riktigt snyggt och prydligt.

En annan sak som vi gjorde idag var att promenera bort till bilförsäljningsfirman som ligger knappt tio minuters gångväg härifrån. I ett tidigare inlägg nämnde jag att jag och F var och tittade på begagnade bilar eftersom vi väldigt gärna vill byta ut den vi har, men vid det besöket hittade vi ingen bil som föll oss i smaken. Försäljaren vi talade med då lovade då att bevaka inkommande bilar och mitt under städningen idag, ringde han och sa att han precis hade fått in en bil; halvkombi, årsmodell -05 och 6600 mil. Det lät intressant, så vi gick alltså dit och tittade och vi fastnade verkligen för den bilen. Den hade en snygg, röd färg (färgen hette något speciellt, men jag har glömt namnet), fin utsida, väldigt bekväma säten, bra bagageutrymme och allt man kan behöva av bekvämligheter; AC, färddator, stereo, elhissar... Dessutom är det en tvålitersmotor och sportmodell, så den har lite fräcka detaljer också. :) Vi provkörde bilen och den var vass i motorn men gick ändå tyst, så helt klart var vi intresserade!

Vi pratade om finansieringen med försäljaren eftersom vi kommer att få ta bilen på avbetalning och han räknade fram ett förslag som skulle betyda att bilen skulle kosta ca 1200 för oss per månad, och när man delar på det så är det ju ingen jätteutgift. Vi sa ändå att vi skulle gå hem och diskutera saken -vi har ju en massa andra utgifter också- och sedan höra av oss. Väl hemma tog diskussionen ganska lång tid; vi vägde för och emot och räknade på det, men till slut bestämde vi oss för att slå till! Så imorgon ska F ringa försäljaren och säga att vi tar bilen, för eftersom vi har vår gamla bil som inbyte så blir själva billånet inte så stort egentligen... Så om inget oväntat inträffar blir vi med "ny" bil snart! Det ska verkligen bli skönt att ha en bil där vi känner att vi kan få plats även med en ganska stor mängd packning, och slippa det här att behöva låna bil om vi exempelvis vill åka upp till Sörmland eller handla något lite större på IKEA. Så det känns väldigt bra! :) Jag lovar att lägga upp en bild på vårt nytillskott så fort affären är klar, men till dess får ni nöja er med en bild från nätet som visar hur bilen ser ut på ett ungefär...
Tess
2009-11-16 @ 13:42:31
URL: http://highlandertess.blogg.se/

Kul med ny bil! Jag och sambon köpte pappas bil för inte så länge sedan. En peagout 406 från 1997. Gammal tycker en del, men med tanke på att vi enbart haft 80-årsmodeller tidigare så är det lyx för oss :-D Dessutom har pappa tagit så väl hand om den så den är otroligt fräsch!



Svar: Ja, det var kul att se filmen igen speciellt eftersom det var så länge sedan. Jag tycker effekterna är otroligt bra. Dockan är riktigt äcklig och dess grimaser är så mänskliga...huh!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0